Rioolwerkzaamheden

De afgelopen weken hadden we geregeld last dat het toilet niet goed doorliep. Soms ging het wel goed maar soms niet.

Een aantal jaren geleden hadden we ook al een keer een verstopping gehad en Peter heeft deze toen zelf kunnen verhelpen. Maar dit keer leek het niet echt een verstopping. Het water liep wel af, maar heel traag.

In eerste instantie dachten we nog dat het te maken had met of dat we net wel of niet heet gedouched hadden (daarna ging het wel eens beter) maar toen dat ook niet meer hielp en we in de keuken een rioollucht begonnen te ruiken konden we er niet meer omheen: de riool reinigings service moest in actie komen.

Gisteren had Peter nog een dag vrij en hebben we RRS laten komen. Aan de voordeur zit de put naar het riool en toen ze aan het graven waren om die put open te krijgen bleek de oorzaak van de bijna-verstopping al gevonden te zijn: er waren dikke wortels de put in gegroeid waardoor de doorgang een stuk versperd was.
Toen die wortels weg waren, liep alles weer prima af!

Helaas kon de man ons niet verzekeren dat hiermee het probleem opgelost was. Die wortels zouden waarschijnlijk weer aangroeien en hetzelfde probleem veroorzaken. Maar nu weten we in ieder geval dat dit een mogelijke oorzaak is en hoeven we die dienst niet meer te bellen (en betalen).