Koning Willem-Alexander komt naar Maastricht

Vandaag is de koning in Maastricht. Maar volgens mij maakt niemand zich daar hier druk over.

De twee tunnels die hier de afgelopen jaren gebouwd zijn om de A2 ondergronds te maken zijn een tijdje geleden al geopend.
Maar bovengronds, waar de A2 vroeger lag, ligt nu een brede strook groen met veel bomen en natuurlijk ook nog wat wegen voor het locale verkeer. En dat zal vandaag dus door de koning geopend worden.
Niet dat die strook al klaar is trouwens. Het gras is nog niet ingezaaid, de fietspaden zijn nog niet toegankelijk en er zijn nog geen bankjes en prullenbakken geplaatst. Dus volgens mij komt de koning een zandbak openen 😀

Die tunnels zijn trouwens een ontzettende verbetering. In de tijd dat ik naar Maastricht moest voor operaties (shunt, dotterbehandeling en transplantatie) en ook veel controles daarna (totdat de tunnels klaar waren) reed je in ongeveer 50 minuten naar Maastricht waarna je vlak voor Maastricht (de berg af) in de file kwam omdat de stoplichten op rood stonden. Geregeld duurde het een half uur voordat ik bij het ziekenhuis was.

Tegenwoordig moet je als je de berg voor Maastricht naar beneden zoeft een keuze maken of je in Maastricht wilt zijn (bovenste buizen) of voorbij Maastricht wilt (onderste buizen). Ik kies dan voor die onderste buizen en kom dan vlak voor het ziekenhuis weer boven de grond. Nog even rechts en weer rechts en je staat al in de parkeergarage!
Diezelfde route neem ik trouwens als ik naar VodafoneZiggo rijd. Ik zou daar ook de bovenste buizen kunnen pakken, maar dan moet ik een paar keer uit- en invoegen. Via het ziekenhuis rij ik een stukje om maar het is wel veel gemakkelijker.