The X-Files

In de jaren 90 was ik een enorme fan van de serie The X-files. Ik heb de eerste seizoenen (bijna) geen enkele aflevering gemist. Ik heb zelfs het PC-spel “X-files: The Game” ooit gekocht en heb ook de twee bioscoop films die gemaakt zijn op DVD.

Voor diegene die de serie toen niet gezien hebben: De twee hoofdpersonen zijn de twee FBI agenten Fox Mulder en Dana Scully. Agent Mulder heeft ooit gezien hoe zijn zusje meegenomen is door (wat hij denkt) buitenaardse wezens. Sindsdien is hij geobsedeerd door rare gevallen die bij de FBI moeten worden onderzocht waarbij Fox paranormale of buitenaardse fenomenen vermoedt. Agente Scully is de analytische arts die al zijn rare ideeen weet tegen te spreken met wetenschappelijke verklaringen.

Maar er zit altijd een eng einde aan de aflevering zodat je bang bent om naar het toilet te gaan voor het geval er toch een bloedzuigende mensachtige worm in het riool leeft…

Op een gegeven moment, ergens rond seizoen 7, begon de serie pas echt raar te worden. Fox Mulder werd zelf ontvoerd en er werd een nieuwe agent geintroduceerd. Ik vond het toendertijd niet meer leuk en ben gestopt met het volgen van de serie.

Maar om mijn verzameling compleet te hebben heb ik alle 9 seizoenen toch op DVD gekocht. Pas geleden ben ik na lange tijd weer begonnen met het bekijken van alle afleveringen. En omdat er niet zoveel op TV is de laatste tijd (vind ik) kijk ik op een avond makkelijk 4 tot 5 afleveringen. Ik ben nu bij het begin van seizoen 2 en ik moet zeggen : ze zijn weer net zo spannend als 15 jaar geleden.

Ik ben benieuwd of ik nu weer rond seizoen 7 afhaak of dat ik deze keer wel alle afleveringen ga kijken.