Dagje thuis werken

Ik werk vandaag een dag thuis en ik vind er niks aan.

Ik heb zodadelijk een bespreking met mijn eigen werkgever en ik wil dat gesprek niet bij VodafoneZiggo (waar ik nu gedetacheerd zit) doen. De bespreking is trouwens in Amstelveen, dus ik had het al helemaal niet gered om vanuit Maastricht (waar VodafoneZiggo zit) naar Amstelveen te rijden. Maar die bespreking kan ook via video-conferencing en dus zit ik thuis. Tussen Amstelveen en Maastricht in 🙂

Maar eigenlijk vind ik er niks aan dat thuiswerken. OK, je hoeft niet te reizen. Maar dat is volgens mij het enige voordeel.
Ik loop liever naar een collega toe als ik een vraag heb. Of ik zet mijn laptop naast die van mijn collega en we vergelijken vlug onze resultaten. Op mijn werk heb ik trouwens ook een groot beeldscherm wat ik hier aan de keukentafel niet heb. Bovendien kun je op het werk op een rustig momentje even over iets anders kletsen. Of tijdens de lunch rustig samen een boterham eten.
Als ik thuis werk dan moet dus alles via Skype for Business of email. Even ‘kletsen’ vind ik dan niet gepast en ik eet rond lunchtijd vlug een boterham en ga weer verder.

Een dag thuiswerken is prima als het nodig is, maar ik ga toch het liefst gewoon naar kantoor!