Mijn bullet journal in Maart

Maart vliegt voorbij maar niet zonder dat ik heb laten zien wat ik in mijn Bullet Journal (BuJo) heb gemaakt voor deze maand!

De voorpagina heb ik gemaakt met waterverf van Prima marketing. Ik ben er erg tevreden mee maar door het gebruik van water gaat wel je papier bobbelen. Niet helemaal mooi, maar aan de andere kant geeft het wel aan dat de journal gebruikt wordt.. Het papier van mijn BuJo (een Nuuna) is dikker dan dat van sommige andere merken, dus ik vind dat je hier nog best mooi op kunt waterverven zonder dat het echt aquarelpapier is.

Na de hoofdpagina heb ik trackers gemaakt voor hoeveel uur ik slaap, hoeveel liter vocht ik heb gedronken en hoeveel trappen ik omhoog ben gelopen. En ik schrijf hier neer wat ik iedere dag aan avond-eten heb gehad, waar ik dankbaar voor was per dag en wanneer ik iets op deze weblog heb gezet.

Mijn bedoeling was geweest om het heeeeeel subtiel roze te maken. Nou.. dat is dus mislukt 😀
Maar inmiddels heb ik er al wat overheen geschreven en valt het niet meer zo verschrikkelijk op. Er zijn mensen die de pagina dan ‘mislukt’ vinden en scheuren hem uit de journal of plakken twee pagina’s aan elkaar. Zo’n perfectionist ben ik niet (bovendien wil ik mijn journal niet beschadigen met scheuren) dus ik doe het ermee en hou in gedachten dat ik voortaan eerst de kleur ergens moet testen voordat ik het in mijn BuJo zet.

Maart begint op een donderdag en dus op een rechterpagina. Die linkerpagina had ik vrij dus prima geschikt voor een quote. Deze leek me wel geschikt.
Op de rechterpagina beginnen dus de dagen van de week. Deze pagina heb ik nog enthousiast met waterverf gemaakt maar dat was toch flink wat werk (je kunt niet de volgende pagina schilderen voordat deze droog is, dus de doorlooptijd zou erg lang worden).

De volgende week pagina’s heb ik dus anders aangepakt! Ik heb ronde witte etiketten gekocht (Bol.com of Action). De etiketten zitten met meerdere etiketten op 1 pagina en deze pagina heb ik eerst met dezelfde kleuren waterverf als de voorpagina losjes ingekleurd. Daarna heb ik stempels gepakt (o.a. deze van AliExpress) en met zwarte inkt gestempeld.
Toen alles droog was kon ik ze zo in mijn BuJo plakken!

De laatste pagina is weer een terugblik op de maand. Dit keer heb ik ervoor gekozen om een boom te maken net zoals de eerste pagina van deze maand en daarin met tekst de woorden die ik over deze maand wil onthouden. De boom is al klaar, nu de woorden nog..

De tekst en de boom is trouwens getekend met brushpennen van Twinql. Ik heb ook Ecoline brushpennen, maar deze zijn een stuk goedkoper. De Ecoline pennen geven erg veel vocht af waardoor ze nogal de neiging hebben om door te drukken, zeker als je langzaam schrijft. En dat is nu net precies wat ik moet doen als ik mijn letters met dikke en dunne lijnen wil schrijven. Deze Twinql brushpennen zijn wat droger waardoor ze voor mij perfect zijn om mee te schrijven. Ik denk dat deze pennen ook niet zo lang mee gaan als de Ecoline pennen omdat ze dus wat droger zijn. Maar tot nu toe werken ze prima en ben ik er erg blij mee!