De teken4daagse

Deze week heb ik meegedaan aan de Teken4daagse.

De teken4daagse werd georganiseerd door de Betekenaar en was een gratis 4 daagse training tot effectief visueel communiceren.

In deze 4 dagen heb ik geleerd om met simpele tekeningen een verhaal te kunnen vertellen.
In 4 korte online filmpjes kreeg ik telkens de opdracht om eerst te beginnen met natekenen wat er in dat korte filmpje werd gedaan en daarna zelf ook nog wat dingen te verzinnen waarmee ik verder kon oefenen.

In het begin dacht ik dat tekenen best moeilijk was. Maar volgens de Betekenaar is tekenen helemaal niet moeilijk! De basis van je tekening is namelijk communiceren. En met het tekenen van een hark-poppetje communiceer je al dat het om 1 persoon gaat. En als je een lampje boven dat poppetje tekent, dan heeft die persoon een idee! Je tekening hoeft dus helemaal niet exact op de werkelijkheid te lijken (ik heb nog nooit mensen gezien met een lamp op hun hoofd)!

Tja.. en dan wordt het inderdaad een stuk makkelijker want hark-poppetjes tekenen kan ik wel!

Denk nu dus niet dat je aan het einde van die 4 dagen hele landschappen kunt schilderen of gebouwen op schaal na kunt tekenen. Ik weet nu hoe je sommige technieken kunt gebruiken tijdens een presentatie waardoor je een veel luchtiger verhaal hebt dan alleen maar saaie tekst.

De resultaten van mijn oefeningen zie je hieronder: