Geocaching – Februari

Nadat we in Oktober vorig jaar voor het laatst zijn gaan geocachen was het weer hoog tijd voor nieuwe wandelingen!

4 Februari:
Omdat het zo lang geleden is kozen we deze keer voor 3 traditionals en geen multicache. Bij een multicache moet je de hele serie lopen voordat je de eind-cache vindt. Als deze dan te lang was geweest hadden we niks gehad. Bij de traditionals konden we ieder moment stoppen en naar huis gaan. Gelukkig lagen deze traditionals genoeg bij elkaar om er een wandeling van 1.5 uur van te maken waarbij we onszelf niet voorbij gelopen zijn. Er was behoorlijk wat stormschade in het bos bij Best, maar de paden waren wel weer vrij (en veilig).

De caches die we gevonden hebben:
KLF3 – In the house : Een makkelijke oppikker op een lekker stuk wandelen van de auto.
KLF4 – The bug : Iets lastiger omdat er deze keer niet zo’n opvallend geocaching-paadje liep. Maar eenmaal op het juiste coordinaat was deze ook vlug gevonden.
KLF2 – The Puzzle Box : Volgens de officiele regels hebben we deze niet gevonden omdat we niet tot het logrolletje gekomen zijn en dus onze naam niet opgeschreven hebben. Het leek in eerste instantie ook of de storm van laatst ervoor gezorgd had dat deze cache weg was. Maar toen viel mijn oog op iets onnatuurlijks : iets te oude boomstronken vergeleken met de rest van de omgeving. En voila! daar was de cache!! Maar de cachebehuizing bleek zo goed beveiligd te zijn dat we daarvoor flink zouden moeten puzzelen waar we op dat moment geen zin meer in hadden (plus te koude vingers). Mochten we deze cache echt willen oplossen (omdat we hem misschien ergens anders voor nodig hebben) dan kunnen we nog altijd terug komen. Maar voor nu vinden wij hem ‘gevonden’.

18 Februari: Het sprookjesbos.
Een wandeling van zo’n 5 kilometer door de bossen bij Achelse Kluis.

Eigenlijk hebben we deze ‘bonus’ niet gevonden, maar wel alle traditionals die we nodig hadden om de coordinaten van deze cache te vinden. Blijkbaar hebben we ergens een foutje gemaakt en konden we de coordinaten niet uitrekenen. Maar het is wel een ontzettend leuke kinder-cache. Dus deze wil ik zeker ook voorstellen voor een HIO-geocache-wandeling.
En dan letten we bij die ronde nog een keer goed op en vinden we vast die bonus nog wel.