Weekendje vanalles

De laatste weken had ik me vrij rustig gehouden vanwege mijn rug maar afgelopen weekend was weer een weekend vol met vanalles.

Vrijdag zijn Peter en ik naar het Loopcentrum in Horst geweest. Peter heeft sinds een tijdje steunzolen die hij in zijn werkschoenen draagt. Voor de kortere stukjes die we daarnaast wandelen heeft hij die steunzolen niet echt nodig, maar als we langere afstanden willen gaan wandelen (>5 kilometer) dan werd het wel weer lastig. Normaal gesproken liep Peter op legerkistjes maar daar pastte die steunzolen niet in. En dus zijn we naar Horst gegaan. Ik was daar ook al eens geweest en ben daar prima geholpen.
Je moet op een glazen plaat staan waarbij de drukpunten onder je voet worden bekeken. Daarna moet je een stuk wandelen waarbij de computer je looppatroon analyseert. Vervolgens worden je voeten opgemeten en gaat de verkoper op zoek naar schoenen die geschikt zouden kunnen zijn. In het geval van Peter bleken de Meindl’s het lekkerst te zitten.
Je kunt natuurlijk ook gewoon naar de ANWB gaan, maar dan moet je zelf op zoek gaan naar de juiste schoen en meestal kijk je dan eerst naar welke je mooi vindt. In Horst kijken ze eerst naar welke het beste past en als er dan nog meerdere opties zijn, mag je de mooiste uitkiezen.
Uiteindelijk liepen we na sluitingstijd tevreden de winkel uit.

De dag erna ben ik naar de kapper geweest en heeft Kov er weer zijn best gedaan. Na wat experimenteren de afgelopen jaren zijn we er nu achter wat ik het leukste vind en hoeft Kov niet heel veel meer te vragen.
Daarna ben ik doorgereden naar mijn moeder en heb ik die middag Carcassone gespeeld. Dat blijft een leuk spel !!

Zondag heb ik eerst lekker uitgeslapen. ‘s Middags zijn Peter en ik eerst even naar Winkelcentrum Woensel gereden omdat ik daar mijn kadootje kon ophalen.

En daarna zijn we eindelijk weer eens gaan geocachen. Peter natuurlijk op zijn nieuwe schoenen en ik nog een beetje voorzichtig omdat ik niet wist of mijn rug het zou houden. Maar dat viel reuze mee!! In het bos bij Best lagen nog wat caches die we niet gevonden hadden dus dat was ons doel. De paden waren inmiddels weer goed begaanbaar maar in het bos was de schade van de storm van een paar weken geleden nog goed zichtbaar! Veel afgeknakte bomen of bomen die in zijn geheel ontworteld op de grond lagen.

Na 1.5 uur hadden we 3 caches gevonden, rare ‘bloesem’ gezien (wat gewoon korreltjes sneeuw bleek te zijn) en besloten we dat het voor een eerste keer sinds lange tijd genoeg was.

En nu? Nu zit ik weer op kantoor in Maastricht en heb ik eerlijk gezegd niet zoveel te doen. Bij allerlei taken wacht ik op andere mensen. En dus ga ik maar wat documentatie schrijven (en dit blogje 😉 )