Even bloed prikken

Vanochtend ben ik even naar de dialyse afdeling van het MMC gegaan om bloed te prikken.

Ik moet voordat ik mijn afspraak bij de nefroloog heb wat buisjes bloed achterlaten om verschillende bloedwaardes uit mijn bloed te weten. En omdat 1 van de dingen die ze in mijn bloed meten niet in het MMC gedaan kan worden moet dat bloed dus opgestuurd worden waarna het in een ander ziekenhuis maar 1 keer per week wordt gemeten.

Voor de zekerheid doe ik dat bloedprikken dus 3 weken vantevoren. Zo weet ik zeker dat de nefroloog alle bloeduitslagen binnen heeft als ik met hem een afspraak heb.

Normaal gesproken betekent dat dus een bezoekje aan de prikpoli van het MMC. Maar mijn ervaring is dat veel prikkers daar OF niet mogen prikken in mijn shunt (omdat de shunt een rechtstreekse verbinding is met een slagader mag niet iedere verpleegkundige dat doen) OF als ze het al mogen, niet durven prikken in mijn shunt (omdat het een kunstvat is voelt het heel anders aan dan een normale shunt).
En meestal moet ik dus alsnog naar de dialyse afdeling waar er iemand beschikbaar gemaakt moet worden om even wat buisjes bloed af te nemen.

De vorige keer vertelde de dagcoach dat ik beter vantevoren even kan bellen en een afspraak maken om meteen op de dialyse afdeling te prikken.
Nog beter!! Nu kan ik er zelfs om 7 uur ‘s ochtends al terecht terwijl de prikpoli pas om 8 uur open gaat!

2 comments on “Even bloed prikken

  1. Leuke pagina.
    Ik was wat aan het uitzoeken over Nieren, ik klikte iets aan en ik zat op jouw website/dagboek/kalender ect…
    We kennen elkaar van het dialyseren in Veldhoven. Ook ik ben getransplanteerd begin september 2015.
    We zijn elkaar ook in Maastricht een keer tegengekomen, toen je met je buisjes naar de dialyse afdeling liep.
    Ook mijn waardes zijn goed, kreat 119 (wellicht een uitschieter) normaal is rond 135, resterende waarden liggen allemaal binnen de normen.
    Jouw site gaat wel erg ver vind ik. Veel prive !! Dat zou ik niet doen.
    Heb je deze site zelf gemaakt? Zal het kort houden.
    Groetjes,
    Hans
    ,

    • Hoi Hans, ik ken je nog hoor 🙂
      Wat fijn dat jouw nieuwe nier het ook goed doet. Ik heb ongeveer dezelfde waardes als jij.

      Ik heb deze site zelf ingericht maar de basis is van WordPress. En hier staan inderdaad vrij persoonlijke berichten op. Maar dat vind ik geen probleem voor mensen die mij kennen. En voor mensen die mij niet kennen is het denk ik niet eens zo interessant om over mijn hersenkronkels en belevenissen te lezen.

      Groetjes Ingrid