Uit het fotoalbum : 1999

In 1999 ging het Iduna orkest samen met volksdansgroep Ralda uit Raalte naar 2 festivals in Zuid Frankrijk.

Wanneer deze foto precies gemaakt is weet ik niet. Wel heb ik ontzettend goede herinneringen aan deze reis (maar ook andere Iduna reizen).
Aan de ene kant had je eigenlijk niet zo heel veel tijd om als toerist rond te kijken want vaak had je overdag en ‘s avonds optredens. Maar het is zo ontzettend leuk om als groep bij elkaar te zijn, samen muziek te maken en te dansen, feesten met andere dansgroepen en orkesten. Al spreek je de taal van de ander niet, als je samen muziek maakt of samen danst maakt dat helemaal niks uit!

Meestal duurde zo’n reis een week en we reisden vaak met een bus. Na zo’n week was ik vaak helemaal uitgeput, vol met herinneringen en verhalen. En als ik dan thuis was viel ik vaak in een ‘zwart gat’. Ineens was het weer stil om me heen. En natuurlijk kon ik dan wel mijn verhalen vertellen, maar ja.. hoe kan je een gevoel uitleggen?

Deze foto zegt meer dan 1000 woorden. Bea en ik hadden altijd de grootste lol op festivals. We hadden vaak aan een half woord of zelfs een blik genoeg. En de fotograaf van deze foto heeft het perfecte moment gekozen om deze foto te schieten!