Mijn bullet journal : starten met 2018

Nadat ik eerder deze week mijn bullet journal heb laten zien, zal ik nu laten zien hoe ik in 2018 ga beginnen.

Naast de pennen die ik in mijn vorige post al genoemd heb, gebruik ik ook nog Prima Marketing waterverf, Ecoline brush pennen en gekleurde fineliners van de Hema. Tot nu toe heb ik de meeste pagina’s nog rustig gehouden. Die ga ik waarschijnlijk de komende dagen ook nog verder inkleuren. Maar voor nu is het denk ik wel duidelijk hoe ik mijn BuJo ga inrichten:

Om te beginnen heb ik een introductie pagina gemaakt voor 2018. Met waterverf heb ik de kleine tekeningetjes per maand gemaakt en met een Ecoline brushpen het jaartal.
Waar ik inmiddels achter ben is dat ik niet te nat mag werken met zowel de waterverf, de Hema fineliners als de Ecoline omdat dan de kleur doordrukt op de volgende pagina.

Ik ben op de volgende pagina verder gegaan met een zogeheten Calendex. Het is een index op datum zodat je kunt aangeven op welk pagina nummer een bepaalde datum terug te vinden is. De blokjes met maanden boven de kolommen heb ik gestempeld wat niet helemaal goed ging. Ach ja.. Even mopperen op mezelf en weer door!

Omdat er nog wat ruimte op de rechterpagina was heb ik daar een jaar in pixels gemaakt. Iedere dag ga ik hier een hokje inkleuren in de kleur die een gemoedstoestand weergeeft. Ik hoop natuurlijk op veel blauw-paars-roze tinten met wat gouden dagen in 2018!

Omdat ik niet van plan ben om veel verder dan een maand vooruit te werken moet ik mijn toekomstige afspraken en verjaardagen toch alvast kwijt. En dit kan in een Future Log.

En voor de paar dingen die ik niet mag vergeten om na 2018 te doen heb ik ook nog een Future Log na 2018 gemaakt :

Vervolgens heb ik terugkerende taken in mijn bullet journal geschreven. Omdat ik mijn bullet journal niet wil gebruiken als agenda staan ze hier misschien niet helemaal op hun plaats, maar ik wist niet waar ik ze anders neer kon zetten waar ik ze niet zou vergeten. En dus toch maar in mijn BuJo 🙂

Daarna heb ik een pagina gemaakt waar ik ga invullen wanneer er bij ons afval wordt opgehaald. Daarbij wil ik de datums opschrijven wanneer de grijze, blauwe of groene kliko naar de straat moet.

De pagina daarna wil ik gaan gebruiken om iedere maand een nieuw nummer op te schrijven wat ik op dat moment een leuk nummer vind. Waarschijnlijk kies ik hier tegen het einde van 2018 een aantal van uit om hier op deze weblog te vermelden.

En om bij te houden welke series ik op Netflix bekijk en hoever ik daar al mee ben een tracker van mijn Netflix series :

Vervolgens een 2 pagina’s groot overzicht van alle inkomsten en uitgaven die we op onze gezamenlijke rekening gaan hebben in 2018.

Tot slot wil ik in 2018 in totaal 1000 kilometer lopen. Dat is voor sommige mensen erg weinig. Volgens mijn activity-tracker zou ik dat – gebaseerd op 2017 – net wel of net niet moeten gaan halen. Omdat ik zeker niet minder wil gaan lopen dan dit jaar heb ik dus 1000 kilometer als doel gezet. Niet onmogelijk, maar toch iets waar ik constant aan moet blijven werken.

Dit zijn voorlopig mijn jaar-overzichten. Ik heb nog 2 pagina’s vrij waar ik nog iets kan neerzetten mocht ik iets vergeten zijn. En anders dan komen ze tussen de maanden in te staan. In januari zal ik laten zien wat ik voor de maand Januari gemaakt heb.