Mijn bullet journal

In 2018 wil ik een bullet journal (BuJo) gaan bijhouden.

De officiele gedachte achter een bullet journal is van Ryder Carroll en is een andere manier om je afspraken en taken te plannen. In plaats van een agenda waar alle dagen van het jaar al in staan werk je per dag en schrijft in een notitieboek je afspraken, taken, ideeen en lijstjes. Afspraken in de toekomst staan in een toekomst-log zodat je ook niet verder vooruit hoeft te plannen dan 1 dag.

Ik heb een hele fijne agenda dus daar wil ik de bullet journal niet voor gebruiken. Ik wil hem meer gebruiken als een soort herinneringen dagboek/artjournal. Iets waar ik creatief in bezig kan zijn.

Mijn plan is om in 2018 maandelijks te laten zien wat ik in mijn bullet journal heb gemaakt.

Een bullet journal begint bij een notitieboek. Meestal een met puntjes omdat lijntjes of ruitjes te veel opvallen en je met puntjes toch lijntjes dan wel ruitjes kunt maken.

Ik heb gekozen voor een Nuuna omdat het papier dik is en er 256 pagina’s in het boek zitten. Genoeg om een jaar mee vooruit te kunnen.

Verder heb ik watervaste fineliners gekocht zodat ik er met waterverf, stiften of highlighters overheen kan tekenen zonder dat het uitloopt.
Ik heb Pigma Micron fineliners in verschillende diktes met zwarte inkt en Graphik linemarkers in verschillende diktes in een grijze inkt.

Tot slot gebruik ik een lineaal, een potlood en een gum om eerst de layout uit te tekenen voordat ik het permanent maak met de fineliners.

De eerste pagina’s heb ik al gemaakt: Een key-pagina waar ik de symbolen in mijn BuJo uitleg.

En een inhoudsopgave zodat ik kan terugvinden wat ik waar heb getekend.

Ik zal later deze week nog wel wat meer pagina’s laten zien voordat ik in januari echt ga beginnen