Winter Efteling

Gisteravond zijn Peter, Priscilla en ik naar de Winter Efteling geweest.

De toegang en een kadokaart om daar te besteden waren geregeld door VodafoneZiggo die de Efteling had afgehuurd als kerstkado voor al haar medewerkers (en inhuur).

Op de heenweg stonden we in de file naar het parkeerterrein zodat we pas rond 19:30 naar binnen konden. We kregen alledrie een kerstmuts en een kadokaart ter waarde van 10 euro om ergens wat te kunnen eten.

En toen.. waar gaan we eerst heen?

Het werd Droomvlucht. De wachtrijen vielen redelijk mee vergeleken met een normale Efteling dag: 20 minuten.
Na Droomvlucht wilden we naar Vogel Rok maar onderweg kwamen we langs een monorail tochtje door Lavenlaar (waar het Volk van Laaf woont)

We konden daar zo doorlopen waarna we ook ongeveer 20 minuten in de rij hebben gestaan bij Vogel Rok. Deze attractie vloog voorbij!

We hadden ondertussen dorst gekregen dus heb ik mijn kadokaart ingezet voor een warme chocolademelk en een warme wafel met slagroom. Peter en Priscilla haalden in een ander tentje een frietje met snack en wat te drinken.

Het was fijn om even te zitten terwijl we alles op aten. De klapper van de avond was de nieuwste attractie van de Efteling: Symbolica.

De rij voor deze attractie was de langste (40 minuten) en we hadden geluk: Een kwartier na ons sloot de toegang omdat het park om 23:00 dicht zou gaan en het daarom niet meer mogelijk was om nog aan te sluiten.
Binnen in het grote kasteel moesten we kiezen welke route we zouden nemen dus wij kozen de muziekroute. En daar gingen we! In losse schuitjes zoefden de bezoekers door de kamers van het kasteel waarbij de schuitjes soms hun eigen weg kozen (bij ons naar een muziekkamer) en daarna weer bij elkaar kwamen. Erg leuk!

En toen was het ineens 23:00 uur!

Geen tijd meer om even door het sprookjesbos te gaan. De bordjes waren in kerstsfeer dus ik was benieuwd of het bos zelf ook anders was.

Tevreden liepen we de Efteling weer uit. Het was allemaal prima geregeld en dit vond ik 100 keer leuker dan de kerststol die ik als kerstpakket van Atos had gekregen!