Dagje Luxemburg

2009luxemburg

Gisteren ben ik samen met Ralph een dagje naar Luxemburg geweest. Het is eventjes rijden (ongeveer 3.5 uur vanuit Eindhoven) maar het was wel ERG gezellig.

Nadat ik Ralph opgehaald had zijn we via Aken naar het plaatsje Lorentzweiler gereden. Daar konden we namelijk de auto gratis parkeren bij het treinstation. We kochten er een kaartje waarmee we de rest van de dag met het openbaar vervoer mochten reizen. Het kaartje kostte 6 euro en was dus voor maximaal 5 personen geldig!

Onderweg hadden we nog gelunched in een frietkot in Belgie. Na 6 maanden geen friet te hebben gehad was dit wel een behoorlijke aanslag op mijn ‘dieet’ maar ach.. we gaan maar 1 keer naar Luxemburg!

Uiteindelijk was het dus ver in de middag dat we in Luxemburg aankwamen. Het was er warm en Luxemburg heeft nogal wat hoogteverschillen. Gelukkig had ik een wandelroute door de binnenstad gevonden op het internet die langs de meeste bezienswaardigheden ging en ook niet extreem veel hoogteverschil had.

En zo hebben we een aantal uren doorgebracht in Luxemburg. Het is geen Parijs of Londen maar een kneuterige stad. Wel veel winkels (of was die route zo uitgestippeld?) maar toch niet zo hip als Londen of chique als Parijs.Aan het einde van de middag hebben we nog een lekkere milkshake gehad bij de McD waarna we de trein weer terug hebben genomen naar Lorentzweiler.

Daar stond mijn auto nog steeds netjes te wachten en zijn we weer teruggegaan naar Nederland. Het was uiteindelijk half 9 toen we in een joegoslavisch restaurant in Brunssum nog wat gegeten hebben waarna ik nog een uurtje terug moest naar Eindhoven.

Het was een gezellige dag met goed weer. Het was ook leuk om Ralph weer eens te zien. En voor 3 euro per persoon (exclusief eten/drinken) een dagje naar Luxemburg is toch nooit verkeerd?!?