Netflix : Stranger Things

Een paar maanden terug heb ik seizoen 1 van Stranger Things gezien. Vorige week is seizoen 2 op Netflix gekomen.

Stranger things is een science-fiction/horror serie.
In seizoen 1 verdwijnt op 6 november 1983 de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze in het stadje Hawkins in Indiana. Als een gevolg van de verdwijning begint Joyce, de alleenstaande moeder van Will, door te slaan. De politie, onder leiding van Jim Hopper, begint een onderzoek, evenals Wills jeugdvrienden Mike, Lucas en Dustin. Op een dag vinden de drie jongeren een verdwaald meisje met psychokinetische krachten. Samen ontdekken ze dat er mysterieuze krachten in het spel zijn en dat een sinistere overheidsorganisatie probeert om de waarheid te verdoezelen. Will blijkt in ‘the Upside-Down’ te zitten wat de donkere variant van deze wereld is. Daarin leeft ook een raar wezen dat mensen eet.
Uiteindelijk kan Will bevrijdt worden en eindigt seizoen 1.

In seizoen 2 gaat het verhaal verder. Will heeft duidelijk nog steeds klachten en die worden steeds erger. Ik heb seizoen 2 nog niet uit, dus hoe het verder loopt weet ik nog niet.

Wat ik wel weet is dat ik het een ontzettend leuke serie vind. Het speelt zich af in de jaren 80 en dat hebben ze erg goed gedaan. En de verhaallijn blijft spannend en zelfs in seizoen 2 word het niet meer van hetzelfde. Dat is vaak het probleem van vervolgseizoenen na een goed eerste seizoen.

Vanochtend heb ik weer wat extra afleveringen gezien. Het word echt spannend nu!!