Handige app: Flitsmeister

Nu ik dagelijks naar Maastricht rij ben ik de app Flitsmeister gaan waarderen.

In deze app worden door medegebruikers flitsers, afgesloten rijbanen en stilstaande auto’s gemeld zodat je gewaarschuwd kunt worden terwijl je onderweg bent.
In het hoofdscherm staat hoeveel medeweggebruikers er voor je rijden en of er meldingen zijn op de weg waar je op rijdt. Superhandig!

In Flitsmeister kun je ook een route inplannen naar huis of een ander adres, maar het is geen navigatiesysteem. Flitsmeister geeft niet aan welke afslag je moet nemen.
In mijn geval heeft deze route-functie niet zoveel zin omdat ik eigenlijk toch alleen maar op de A2/N2 zit. Maar mocht je verschillende autosnelwegen hebben in je route dan krijg je dus ook al te zien of er iets te melden is verderop in je route (terwijl je nog niet op de desbetreffende snelweg rijdt).

De app Waze is wat dat betreft meer een navigatiesysteem. Ook in die app kun je zien of er ergens file is op je traject. En ook in die app kun je volgens mij flitsers melden. Maar op de een of andere manier zijn ze bij Flitsmeister altijd sneller. Ook werken veel radio-stations met Flitsmeister om te laten weten waar de flitsers staan in Nederland.

Deze app blijft voorlopig dus nog even op mijn telefoon staan zolang ik naar Maastricht moet.