Op weg naar Amsterdam

Ik moet vandaag voor mijn werk naar Amsterdam. En omdat dinsdagen file-dagen zijn heb ik gekozen voor de trein.

Net zoals andere dagen ben ik om 6:10 vertrokken. Deze keer te voet naar de bushalte. Uiteraard stond ik daar te vroeg maar zo’n eerste bus van de dag wil soms te vroeg zijn. Om 6:24 stopte de bus voor mijn neus waarna ik door allerlei onbekende wijken ben gehobbeld tot ik om 6:54 op Eindhoven centraal station uitkwam. Waar mijn OV kaart niet wou inchecken

Vlug even langs de automaat om mijn ov kaart op te waarderen (geen idee waarom dat niet automatisch gebeurde) en voila, ik kon inchecken! De trein kwam niet vlug daarna op het station en inmiddels ben ik station Boxtel al voorbij gezoefd.

Normaal gesproken had ik nu mijn eerste bekertje chocomelk al gepakt op kantoor Maastricht. Nu moet ik nog iets meer dan een uur treinen en 5 minuten wandelen.
Maar…. als dadelijk de zon opkomt (en op de terugweg) kan ik relaxed naar koeien kijken in plaats van de drukte op de A2.

–Update
Ik zie op de A2 naast me alleen maar file. En ik vlieg met ruim 130 km/u voorbij! Joehoeeee!

3 comments on “Op weg naar Amsterdam

  1. Als je je Ov-kaart voor het eerst gebruikt om te reizen met de trein, dien je de kaart eerst te activeren. Er staan op het station zuilen waar je kunt activeren door de kaart te swipen. Hier had ik ook last van toen ik naar Schiphol ging en een nieuwe Ov-kaart had. Stress! ‘Waarom doet hij het nu niet, eerst kon ik wel altijd reizen’.

    • Ja daar kwam ik ook achter. Mijn nieuwe OV kaart had trouwens ook maar 7 euro nogwat tegoed. Ik heb daar wel automatisch opwaarderen bij maar dat was blijkbaar niet genoeg. Toen ik er bij de automaat 50 euro bijgezet had kreeg ik ook het 2e klas trein-product bij. Daarna ging inchecken probleemloos. Zowel in Eindhoven als in Amsterdam.