NS-perikelen

Gisteren moesten een collega en ik naar Amsterdam voor een vergadering met de klant. Eigenlijk zou de vergadering maar 1 uur duren (van 14:00 tot 15:00) maar het vermoeden was dat dit wel uit zou gaan lopen.En omdat de A2 op dit moment niet ideaal is en de klant ongeveer naast het spoor ligt besloten we met de trein te gaan. De heenweg ging prima. Opstappen op station Best en een uur en 20 minuten later stonden we al bij het kantoor van de klant.

De vergadering duurde inderdaad iets meer dan 2 uur zodat we rond 16:15 vertrokken naar het station.

De trein van 15:59 bleek een half uur vertraging, dus nog even wachten en dan konden we die pakken. Maar helaas.. deze trein bleek minstens 40 minuten vertraging te hebben. Waarna er omgeroepen werd dat deze trein helemaal niet zou komen en we de stoptrein naar Utrecht moesten nemen die het perron naast ons bijna zou gaan vertrekken.

OK, dan maar de stoptrein. Dan zijn we in ieder geval onderweg! Maar bij Abcoude stopte de trein en liep er een mannetje langs de trein om iets te controleren. Misschien een blaadje op de rails?

Na 10 minuten stil te hebben gestaan gingen we weer verder. Maar net na het perron van Breukelen stonden we weer stil. Waarna de conducteur omriep: “Dames en heren reizigers. De trein is zojuist overleden. We gaan overleggen met de machinist wat we gaan doen”.

Weer 5 minuten later reed de trein heel langzaam terug het perron van Breukelen op waarna we moesten uitstappen. Maarja.. de kapotte trein stond aan het perron, dus er kon ook geen andere trein stoppen om alle gestrande reizigers weer op te pikken.

Uiteindelijk tufte de kapotte trein heel langzaam richting Utrecht en weer 10 minuten later konden we in een nieuwe (al redelijk overvolle) trein instappen. Maar deze kon niet hard rijden (ca 30 km/uur) omdat er een trein voor hem zat! Tja.. welke trein zou dat nu zijn????

Het was uiteindelijk 17:50 toen we in Utrecht aankwamen. Daar hadden we gelukkig meteen aansluiting op de intercity naar Eindhoven en zo kwam ik uiteindelijk met nog wat extra vertraging om 19:00 aan.

En omdat ik vandaag ook het maandelijkse etentje met de HIO-groep had (wat begon om 18:30) heb ik me vervolgens naar het restaurant gehaast. En daar kon ik mijn ellendige terugreis gelukkig vlug vergeten.