Cursus @The Academy

Ik zit vandaag en de rest van de week op cursus bij @The Academy in Eindhoven.

Deze training is de voorbereiding op het Microsoft examen 70-467. Een van de examens die je ‘vroeger’ moest halen voor je MCSE certificaat, maar tegenwoordig niet meer. Mijn manager wist dat nog niet en had me dus voor deze cursus opgegeven.
Omdat het toch wel een interessant onderwerp is hebben we besloten om de cursus en het examen toch te gaan doen.

In eerste instantie dacht ik dat dit een klassikale training zou worden, maar dat is het dus niet. Het is een soort luxe zelfstudie : samen met nog 3 andere cursisten zitten we ieder voor zich een ander boek te studeren (er is er ook een die Azure doet en iemand die C# wil leren). Er is wel een docent aanwezig maar dit zit gewoon de krant te lezen totdat een van ons een vraag heeft.

Vind ik het wat.. ach.. het is wel handig als je een vraag kunt stellen tijdens je zelfstudie. Maar een klassikale training is wat mij betreft toch leerzamer. Ik leer nu eenmaal beter van horen dan van lezen.
Wat ik ook lastig vind is dat ik niet begeleid word in de planning van de training. Dus ik ga maar zo snel mogelijk door de stof heen zodat ik misschien de laatste dag nog wat vragen kan stellen over de braindumps die ik heb.. Zou die docent dat ook willen doen?? We gaan het zien!