Netflix : Between

De afgelopen tijd heb ik een nieuwe serie gevonden op Netflix : Between

Deze serie heeft iets weg van Under the Dome. In een klein stadje in de VS breekt een virus uit waardoor alle mensen van 22 jaar en ouder sterven. De regering zet het hele stadje in quarantaine door er een groot hek omheen te zetten beveiligd door het leger. Er mag niemand meer in of uit.

Wat ik leuk vind aan deze serie is dat je ziet wat er kan gebeuren als jongeren het voor het zeggen hebben in een stad. Er is geen school meer (de leraren zijn dood) en zeker in het begin doet iedereen wat hij/zij leuk vindt. De jong-volwassenen (18-21 jaar) nemen op een gegeven moment wel de leiding, maar dat duurt wel even. Zeker in het begin van de serie wil iedereen ontsnappen, totdat iemand bedenkt dat ze daarmee de hele wereld zouden kunnen besmetten.

En net zoals bij Under the Dome wordt de serie naar het einde toe wel steeds ongeloofwaardiger (iemand gaat dood op haar 22e verjaardag, dat is wel heel knap van een virus!). Volgens mij is deze serie na 2 seizoenen van 6 afleveringen ook gestopt. Waarschijnlijk omdat de schrijvers nu echt niks meer konden verzinnen…