Netflix : Sense8

De laatste weken kijk ik een (voor mij) nieuwe serie op Netflix : Sense8.

Ik ben nogal fan van ‘rare’ series en deze past er helemaal in! De serie begint met 8 personen die over heel de wereld wonen (VS, Mexico, UK, Duitsland, Kenia, India en Zuid-Korea) die allemaal eenzelfde visioen delen. Gaandeweg kom je er als kijker achter dat deze 8 mensen op de een of andere manier kunnen zien en voelen wat de andere leden uit die groep zien/voelen. Ze kunnen zelfs elkaars lichaam overnemen.

Er blijken meerdere van zulke groepen te bestaan in de wereld en er is een organisatie die jaagt op deze mensen (Sensates genoemd) onder leiding van Mr. Whispers die zelf ook een sensate is.
Ik ben nu in het begin van seizoen 2 en ik vind het nog steeds een spannende serie. Wat ik ook leuk vind is dat de serie ook echt op de verschillende locaties is gefilmd en dat de levens van de personages steeds meer in elkaar verweven raken terwijl ze elk ook nog hun eigen leven hebben.
Ik heb begrepen dat seizoen 2 met een enorme cliff-hanger eindigt en dat Netflix eigenlijk niet van plan was om een derde seizoen uit te brengen. Gelukkig heb ik ook ergens gelezen dat er nog een 2 uur durende eind aflevering gaat komen waar allerlei losse eindjes in ieder geval afgerond gaan worden. Erg fijn want ik heb al eerder series op Netflix gezien die uiteindelijk open eindigen en dat geeft toch niet zo’n prettig gevoel!