Ons eerste nachtje in de vouwwagen!

We hebben afgelopen weekend voor het eerst een nachtje gekampeerd in onze vouwwagen.

En omdat we niet te ver van huis wilden gaan zaten we op de Eurocamping in Vessem. Op de radio werd gesproken dat er dit weekend veel vakantiefiles zijn en we grinniken nog naar elkaar dat wij daar geen last van hebben. En prompt staan we in de file bij Eersel! Blijkbaar is daar dit weekend een hardcore festival maar daar hebben we gelukkig geen last van.

We werden op de camping naar een rustig plekje geleid waar we onder het toeziend oog van de al aanwezige (enorme) caravan eigenaren onze vouwwagen hebben opgebouwd. Onze twee oefenmiddagen hebben geholpen want een uurtje later kwam een buurman vragen of we dit al vaker hebben gedaan!

Rond vijf uur ging Peter Priscilla ophalen die vandaag moest werken. En na ons avondeten (een frietje uit de campingfriettent) hebben we de avond al puzzelend en radio luisterend doorgebracht.

Afgelopen nacht heeft het een beetje gedruppeld op het tentdoek. Dat was niet gepland maar het is niet genoeg om erachter te komen of onze vouwwagen waterdicht is. Voorlopig gaan we er maar vanuit dat het goed is.

Vanochtend waren we allemaal op tijd wakker van de natuurlijke geluiden en het vele licht. Na het ontbijt hebben we nog even genoten van het ‘niks’ waarna we vlak na de lunch de vouwwagen weer inklappen.

Wat een heerlijk weekend weg! Ik zie mezelf binnenkort al vertrekken naar een camping in Luxemburg of Duitsland. Of gewoon even een weekendje weg naar de Veluwe of naar zee!

En voor de nieuwsgierigen ook nog wat foto’s:
De voortent waar ‘s nachts een veldbed voor Priscilla staat wat we met een laken wat afscheiden zodat ze een soort van eigen kamertje heeft:

Het keukentje met een driepits gasstel, stromend water bij het gootsteentje en de koelkast/box.

De harde deksel van onze vouwwagen die – eenmaal opengeklapt – deze ruimte oplevert. Mochten we met z’n tweeën weg zijn en het regent hard dan hebben we hier even genoeg aan en zijn we binnen 5 minuten klaar met opzetten!

Tot slot de slaapkamer: