Business Intelligence meeting op het werk

Gisteravond had ik een BI meeting op het werk.

Meestal is dat een meeting waarbij ik de presentaties van collega’s aanhoor en in de pauze bijklets met collega’s die ik al een tijdje niet gezien heb omdat ze elders op een klus zitten. Dit keer was ik de ‘collega’ die iets zou presenteren dus ik was best nerveus. Zouden ze het interessant vinden? Is het niet te kort? Zouden er moeilijke vragen komen?

De vorige spreker was bijna een uur aan het woord geweest dus de meeting liep redelijk uit. Op het moment dat ik moest beginnen zou eigenlijk de borrel al begonnen zijn. Niet echt inspirerend voor sommigen die nogal uitkijken naar de nootjes 😀

Maar ik denk dat ik een leuke presentatie en demo heb neergezet. De presentatie was kort en bondig : wat is de situatie? Wat is het probleem? Wat heb ik eraan gedaan?
De demo ging bijna goed (aaarch.. het demo-effect!) totdat ik het foutje ontdekte en alles op het einde toch nog goed kwam.

En het leuke was : er kwamen geinteresseerde vragen!
En nog leuker : na de presentatie komt een collega naar me toe en zegt “ik neem binnenkort even contact met je op, want ik denk dat ik jouw oplossing ook bij onze klant ga doorvoeren”. WHOOHOOO!!

Mijn manager was ook aanwezig bij deze meeting dus dit zijn weer bonuspunten voor mijn eindejaarsbeoordeling 😀