Weer overleefd

Ik moest vanochtend naar de mondhygieniste EN de tandarts. Dat eerste voor mijn ‘APK’ en de tweede omdat de mondhygieniste de vorige keer al een gaatje had ontdekt wat gevuld moest worden.En ondanks dat ik het advies om tandenstokers te gaan gebruiken niet heb opgevolgd was de mondhygieniste toch best tevreden over mijn gebit. Minder tandplak, dus ik poetste tegenwoordig wel stukken beter dan voorheen. Alleen die tandenstokers he.. daar moest ik toch echt iets mee gaan doen. Ik heb nu een mini-wc-borsteltje meegekregen en daarmee kan ik ook tussen mijn tanden door borstelen. Eens kijken of ik dat wel ga doen…

Daarna de tandarts. Het is een hele vriendelijke man die altijd iedereen op zijn gemak weet te stellen. Of ik een verdoving wil voor bij de vulling? Nee hoor, ga maar aan de gang!

Dus hij pakt zijn boor en begint te boren. Dat doet normaal gesproken een paar keer even pijn, maar deze keer viel het enorm mee!

“Nou, dat viel toch mee he?” vroeg de tandarts. “Ja “, zeg ik, ” dat komt omdat ik met mijn tenen gewiebeld heb!” Mijn tandarts moest wel even lachen, maar zei toen dat het inderdaad helpt omdat je gedachten dan naar het wiebelen van je tenen gaan en niet naar of de boor je misschien pijn doet!

Uiteindelijk heb ik dus 35 minuten in de tandartsenpraktijk doorgebracht en daarna stond ik opgelucht weer buiten. Over 5 maanden weer!