[Netflix] 3%

Een tijdje terug schreef ik dat we Netflix hebben aangeschaft. Ik heb toen rondgevraagd naar kijk-tips en deze serie was er 1 van.

3% is een Braziliaanse serie bestaande uit 8 afleveringen (1 seizoen).
De serie speelt zich af in de toekomst waarbij de wereld overbevolkt is en in krottenwijken woont en er nog maar 1 eiland op de wereld is waar het leven nog mooi is.
Een keer per jaar worden alle 20-jarigen opgeroepen om getest te worden of ze geschikt zijn voor het eiland. Maar 3% van deze groep mensen wordt goedgekeurd. De rest keert terug naar het overbevolkte deel van de wereld en mag dus nooit meer naar het eiland.

In de 8 afleveringen zie je de testen die de 20-jarigen moeten ondergaan en waarbij dus telkens een groep afvalt. Pas in de allerlaatste aflevering kom je erachter dat het misschien toch niet zo’n goed idee is om naar het eiland te gaan….

Ik hoop dat Netflix besluit om nog een seizoen te maken want er zijn nog genoeg open eindjes. En zo niet.. ik heb nog zoveel series op mijn lijstje staan dat ik misschien niet eens de tijd heb om seizoen 2 te bekijken!