Uitgeslapen

Ik ben helemaal geen moeilijke slaper, maar afgelopen nacht heb ik *echt* goed geslapen.

Voor mijn gevoel ben ik gaan liggen en meteen in slaap gevallen (zoals gewoonlijk). Meestal word ik dan ‘s nachts een paar keer wakker en soms moet ik zelfs nog naar de WC. Daarna slaap ik ook gemakkelijk weer in. Maar vanochtend werd ik 10 minuten voor de wekker gaat pas wakker waarbij ik voor mijn gevoel in 1 ruk doorgeslapen had.
Dat vlak voor de wekker wakker worden gebeurt me wel vaker en ik vind dat fijn: Nog even een paar minuutjes bijkomen van het slapen 😀

In de screenshot van mijn telefoon kun je zien waarom ik me vanochtend zo uitgerust voelde: Van de 7 uur en 37 minuten die ik geslapen heb, heb ik bijna 3 uur diep geslapen! Dat gebeurt me normaal gesproken nooit!! Mijn diepe slaap is per nacht meestal tussen de 1 en 2 uur. De gemiddelde slaapduur is 8.5 uur per nacht, maar dat is inclusief het weekend.

Mijn lijf heeft zo’n ritme dat ik om 22:00 ‘s avonds naar bed wil. Of het nu weekend is of niet, dat maakt niks uit. De volgende ochtend gaat door de weeks de wekker om 5:40, maar in het weekend om 6:00 omdat ik dan mijn belangrijkste pil moet innemen. In het weekend slaap ik daarna weer gewoon door tot 8:30 waarna ik toch echt wel uitgeslapen ben.

Ik weet dat ik blij moet zijn met mijn slaappatroon, maar ik vind het soms wel vervelend. Vooral bij feestjes of als er mensen ‘s avonds op bezoek zijn, vind ik het niet leuk dat ik rond 22:00 begin te gapen.
Gelukkig hebben we niet iedere week feestjes of mensen laat op bezoek 🙂