Stoppen met Natriumbicarbonaat

Vandaag ben ik gestopt met het slikken van Natriumbicarbonaat.

Ik moest het 2 keer per dag in een pilvorm innemen. En omdat deze pillen het formaat van een paracetamol hebben heb ik ontzettend veel moeite om ze heel door te slikken. Dus ik kauw ze meestal stuk met wat water, maar dan moet je dus de smaak van een zoute, natte krant op de koop toenemen.
Dus ik vind het niet erg dat ik ermee moet stoppen!

Na de transplantatie moest ik deze pillen gaan slikken. Blijkbaar was mijn bloed veel zuurder dan normaal. Met natriumbicarbonaat verminder je de zuurgraad in je maag en dus komt er ook minder zuur in je bloedbaan.
Vorig jaar had de nefroloog in Maastricht al laten weten dat de bloeduitslagen nu goed zijn en dat de nefroloog in Veldhoven maar moest beslissen wat ik moest doen. Maar de nefroloog in Veldhoven besloot niks en liet de nefroloog in Maastricht beslissen (de twee kennen elkaar). Dus bij mijn laatste bezoekje in Maastricht werd besloten dat ik 3 weken voor mijn bezoekje aan Veldhoven zou stoppen. Dan had mijn lichaam een aantal weken geen natriumbicarbonaat gehad en zou aan het bloed wel te zien zijn of ik weer aan het verzuren was. Zo ja, dan moest ik weer beginnen, zo nee, dan kon ik stoppen.
Ik ben benieuwd! Ik hoop dat ik mag stoppen want dat scheelt weer 2 pil-momenten per dag. Dan zou ik alleen 6:00, 7:30 en 21:00 uur overhouden wat natuurlijk een stuk makkelijker is.

Ik had pasgeleden nog een heel bakje pillen meegekregen van de apotheek. Dus ik heb nog zo’n 200 pillen over. Maar Natriumbicarbonaat is niet alleen heel handig om je lichaam te ontzuren. Kijk hier maar eens voor andere toepassingen van Natriumbicarbonaat.. Handig spulletje!