NNN 2017

Afgelopen zaterdag was onze jaarlijkse Neven en Nichten dag. Dit keer georganiseerd door Sandra (met een heeeeeeeeel klein beetje hulp van mij)

De organisatie zou eigenlijk bij neef Rob en zijn vrouw liggen maar door omstandigheden konden zij de organisatie niet doen. Dus hebben Sandra en ik het overgenomen. Sandra had al meteen een ideetje dus eigenlijk heeft zij alles geregeld en hoefde ik alleen nog maar de mailtjes te versturen.

Nadat we bij Sandra hadden verzameld ging het naar de locatie voor onze activiteit : we gingen naar een pottenbakker!
Na wat uitleg over zijn bedrijf en de historie van pottenbakken in de regio kregen we zelf een klont klei om iets te maken. De officiele opdracht was om het gezicht van degene die tegenover je zat te kleien, maar dat leek de meeste van ons niks.. dus was het resultaat vrij divers. En het valt nog niet mee om iets te verzinnen zal ik je zeggen!

Tussen die opdracht door werden er steeds viertallen naar een aangrenzende ruimte genomen om een echt potje te draaien. Dat ging een stuk makkelijker dan zelf bedenken wat je wil gaan maken!

Na nog een bezoekje aan het museumpje van de pottenbakker waren er al 2 uur voorbij gevlogen! Iedereen had honger en dus zijn we in het restaurant naast de pottenbakker gaan eten.

Volgens mij was het een geslaagde dag en hebben de neven en nichten zich ook weer vermaakt. De potjes en andere knutsels worden een dezer dagen nog door de pottenbakker afgebakken en die krijgen we nog thuis. Dus met Kerst is het hilariteit!