[Film] Unfriended (2014)

Afgelopen weekend heb ik o.a. de film Unfriended gekeken op Netflix

De hele film kijk je naar het beeldscherm van Blaire die met Skype, Facebook, Spotify, Google en YouTube op haar laptop aan het chatten is met vrienden. Omdat het grootste gedeelte van de film Skype aan staat zie je in kleine schermpjes ook wat er in de andere kamers van haar 5 vrienden aan de hand is.

Een andere scholiere (Laura) heeft precies een jaar geleden zelfmoord gepleegd naar aanleiding van filmpjes die op internet zijn geplaatst.

Deze Laura lijkt in de videochat aanwezig te zijn en plaatst berichten op haar Facebook pagina. In eerste instantie denken de vrienden dat het een grapje is, maar een voor een worden er geheimen onthuld van de vrienden door Laura. En een voor een lijkt het of de vrienden zelfmoord plegen voor de webcam.

Wat ik goed vind aan deze film, is dat je de gevolgen ziet van internet pesten.
“we bedoelden het niet zo” en “het was een grapje” en “iedereen deed het” hoor je de scholieren zeggen. Maar ondertussen was het leven van deze Laura zo ondraaglijk geworden dat ze geen andere uitweg zag dan zelfmoord te plegen. De vrienden vinden het blijkbaar allemaal niet hun eigen schuld dat Laura dood is, maar gedurende de film zie je dat ze allemaal een aandeel hadden.

Volgens mij moet dit een ontzettend goedkope productie zijn want eigenlijk zie je alleen een beeldscherm met 6 kleine webcam schermpjes van de vrienden. Ze gaan hun kamers niet uit dus met een kleine set ben je al klaar. Maar voor een klein budget heeft de producer toch een knap enge film gemaakt!