Hiep hiep

Hoeraaaaaa!!!

Jullie weten dat ik bij het afvallen doelen voor mezelf stel. In oktober 2008 had ik mezelf het doel gesteld om in 1 jaar tijd 20 kilo af te vallen. Toen ik dat vrij makkelijk leek te halen ging ik voor de 25 kilo in datzelfde jaar. En toen ik zelfs daar aankwam voordat het jaar om was heb ik besloten om BMI35 te halen voordat het jaar om was.

BMI35 is de grens tussen ernstige obesitas en obesitas. Obesitas is eigenlijk ernstig overgewicht dus onder obesitas zit overgewicht (de grens zit op BMI30 en daaronder zit dan het normale gewicht (BMI tussen 18.5 en 25).

Die BMI35 haalde ik net niet in 1 jaar tijd maar er was niets om ontevreden over te zijn! Meer dan 25 kilo in een jaar afvallen is veel! Vooral zonder een crashdieet te volgen, zonder honger te lijden en toch geregeld lekker te genieten in een restaurant.

Ik besloot dus om mijn doel toch te verzetten en wel naar 1 januari. Met de kerstdagen, de verjaardag van mijn moeder EN oudjaarsdag niet echt handig om die datum uit te zoeken, dus de uitdaging werd om dat streefgewicht voor de kerst al te halen.

Het zag er in eerste instantie niet echt goed uit. Ik was niet meer zo gemotiveerd en dat was te zien in mijn gewicht. Het ging er maar moeizaam af. Vorige week heb ik er weer de schouders onder gezet en het ging weer de goede kant op. Ik was gisteren vrij dicht in de buurt van dat streefgewicht. Bovendien ben ik gisteravond naar Winkelcentrum Woensel gewandeld en weer terug. En blijkbaar was dat de druppel! Vanochtend stond ik op de Wii en hij gaf me complimentjes en bloemetjes! Het streefgewicht is gehaald!!

En wat een belangrijk streefgewicht! Echt een enorme mijlpaal!
Voor de meesten van jullie nog steeds een getal wat veel klinkt, maar het maakt me niets uit! Ik ben onder de 100 kilo!!!! (ja, reken maar uit, ik woog inderdaad zoveel)
Wat een heerlijk gevoel! 2 cijfers!

Ik had al zitten denken wat ik mezelf kado zou doen als ik dit gewicht zou bereiken. Ik heb gedacht aan een Dulce Gusto. De koffie die eruit komt ziet er lekker uit, maar drink ik wel genoeg daarvoor? Dus ik denk dat het spulletjes worden om kaarten mee te maken. Dan kan ik volgend jaar NOG mooiere kerstkaartjes maken 😀