Zumba

Ik heb me al een aantal maanden geleden aangesloten bij een afslank-website waar ik tips en adviezen krijg over afslanken. Bovendien heb ik daar een aantal ‘buddies’ gekregen die mij motiveren als het even niet zo lekker gaat of toejuichen als ik weer wat afval.Op die website heb ik gelezen over een Zumba DVD pakket waarmee je het thuis voor de TV kunt doen. Zij hadden het zelf uitgetest en ze waren er tevreden over.

Nu was ik al een tijdje aan het denken wat ik aan sport zou moeten gaan doen. Want tot nu toe heb ik zonder sport kunnen afvallen, maar ik merkte dat het al lang niet meer zo gemakkelijk ging als in het begin. En dat terwijl er toch echt nog wel veel over is. En de sport moest iets zijn wat ik leuk genoeg vond om het vol te kunnen houden want als er 1 ding is wat ik heb geleerd met afvallen: volhouden is het sleutelwoord!

Een sport dus.. maar welke? De sportschool is niks voor mij, daar heb ik EN de discipline niet voor EN de fut niet voor. Balsporten ben ik nooit goed in geweest. Rennen is zeker niet mijn hobby. Fietsen vind ik best leuk, maar alleen als het mooi weer is. Dus na lang nadenken bleef dansen over.

Nu zijn er verschillende soorten dans. Aan stijldansen heb ik trauma’s overgehouden (nouja.. ), ballet en aanverwanten zijn niet mijn ding. Volksdansen zou ik best weer op kunnen pakken, dat heb ik jaren geleden ook gedaan. Maar ja.. dan zit ik er weer iedere woensdag aan vast..

En toen las ik dus dat stukje op die afvalwebsite over de Zumba DVD’s. Zumba is een soort van aerobics maar dan op zuid amerikaanse muziek. Een soort van disco meets volksdans dacht ik 😀

Ik heb de DVD’s besteld en afgelopen weekend heb ik ze ontvangen. En natuurlijk meteen uitgeprobeerd! Gisteravond het buikspierkwartiertje. En vanavond het eerste half uur van de basis-passen.

En mijn ervaring tot nu toe: de nadruk van Zumba ligt duidelijk op een andere spiergroep dan volksdansen! Met flink wat heupbeweging op swingende muziek sta je stiekum behoorlijk je buikspieren te trainen! Dat in tegenstelling tot volksdansen wat voornamelijk op je kuiten neerkomt omdat je erg veel springt/veert/danst op je voorvoet.

En komt dat even goed uit! Mijn buikspieren hebben het namelijk meer nodig dan mijn kuiten!

Denk nu niet dat ik over een maand een sexy sixpack kan laten zien hoor. Maar als ik dit volhoud zou het mij niets verbazen als ik wel een smallere taille zou kunnen krijgen. En dat naast de calorien die ik natuurlijk verbrand met het bewegen voor de TV in plaats van languit in de bank te liggen !