HIO Weekend 2017

Gistermiddag zijn Peter, Priscilla en ik teruggekomen van het HIO weekend 2017.

Normaal doen we dat iedere 2 jaar en zou het dus vorige jaar zijn geweest. Maar dit jaar is de vriendengroep 25 jaar bij elkaar en dus hebben we een jaar extra gespaard voor een wat luxer huisje.

Het huisje was deze keer een bedstee boerderij in Ravenstein. Niet ver weg dus maar dat maakt niks uit. Een boerderij met een grote keuken en nog veel grotere woonkamer. En de verdieping erboven had 8 bedstedes voor elk 2 personen met een eigen badkamer (douche en toilet) per bedstede. Daarnaast was er nog een 4 persoons kamer met gewone bedden en een 4 persoons kamer met hoogslapers. Ook deze twee kamers hadden een eigen badkamer.

Na het uitpakken en verdelen van de kamers konden we beginnen met koken : Op vrijdag is dat volgens HIO tradities pasta!
De kinderen mochten daarna nog even spelen en moesten daarna naar bed waarna de volwassenen nog gekletst hebben en spelletjes gedaan hebben.

Zaterdag ochtend hebben we de kinderen lekker laten spelen waarna we rond 11 uur zijn vertrokken voor een foto speurtocht door Ravenstein. Wat een leuk klein stadje is dat! Veel oude huizen en vooral veel kerken! Onderweg kwamen we langs een leerlooierij museum waar we gratis naar binnen konden en waar we ook nog wat uitleg kregen.
De foto speurtocht was iets meer dan 2 kilometer lang, maar uiteindelijk hebben we er best lang over gedaan! Tegen 15:00 waren we weer thuis (met natuurlijk wel een picknick ergens tussendoor).

Omdat het zo’n lekker weer was besloten we om niet te gaan gourmetten maar barbecuen. Op de tafels buiten hebben we gezellig zitten tafelen totdat het voor de kinderen alweer bedtijd was en de volwassenen weer spelletjes gespeeld hebben of even rustig in een hoekje wat zijn gaan lezen.

Omdat we op Facebook meer dan 15 likes hadden gescoord kregen we van de eigenaren nog een lekkere schaal met bitterballen. Helemaal gratis!

Zondag ochtend was er gezamenlijk ontbijt met spek en eieren en zelfs american pancakes.

Daarna zijn Peter, Priscilla en ik even gaan wandelen. Het geslenter van de dag ervoor en het vele geluid van al die mensen om ons heen zijn we niet gewend. Even de benen in en een mooie geocache langs de Maas zoeken (meer daarover in een latere post).

‘s Middags hebben we nog gezamenlijk gelunchd waarna we alweer moesten inpakken.

Zo opgeschreven lijkt het een rustig weekend te zijn geweest, maar ik was doodmoe en ben zondag om 20:30 naar bed toe gegaan.

P.S.
Ik heb niet zoveel foto’s gemaakt want er waren genoeg ouders met camera’s. Die foto’s heb ik nog niet binnen, dus die hebben jullie dus nog tegoed.