Kerst 2009

En? Jullie de Kerst ook goed doorgekomen? Ik vind de kerstdagen altijd gezellig. Het is vaak koud buiten en dus lekker warm binnen. Er zijn mooie films op TV en je hoeft niet te werken.Bovendien is het in onze familie al ruim 35 jaar traditie om met de hele familie (ooms, tantes, neven, nichten en inmiddels ook het kleine grut) bij elkaar te komen.

Vroeger kwamen we als neef/nicht nog vaker bij elkaar omdat onze ouders bij elkaar op bezoek gingen en wij dan mee moesten/mochten. Maar sinds we allemaal niet meer meegaan zie ik de meeste van mijn mijn neven en nichten nog maar 2 keer per jaar: in het voorjaar tijdens onze Neven en Nichtendag en met Kerstmis.

Op eerste Kerstdag heb ik dus samen met de hele familie doorgebracht. Tweede Kerstdag zijn mijn zus en ik bij mijn moeder gebleven en hebben we daar ons kerstdiner gegeten. En vandaag was het geleidelijk aan weer naar normaal eten. Kerst blijft nu eenmaal ook een feest waar veel extra gegeten wordt.

Morgenvroeg ga ik weer op de W(ii)eegschaal en dan ga ik zien wat de schade is. Ach.. nog een week en dan is het 2010… en dan ga ik weer echt op mijn lijn letten.