Dagje AzM

Vanochtend ging al vroeg de wekker!

Om 5:30 moest ik opstaan want ik moest naast mijn normale ochtend activiteiten ook nog 2 potjes urine vullen. De ene met wat ik net had uitgeplast en het andere kwam uit de ‘jerrycan’ die ik de afgelopen 24 uur had gespaard. Daarna nog even de administratie (hoeveel milli-liter het in totaal was over die 24 uur) en ik kon zonder gegeten te hebben naar Maastricht.

Ik mag namelijk pas een uur na mijn anti-afstoot medicijnen eten. En ik mocht die medicijnen vandaag pas innemen na het bloedprikken.

Met een knorrende maag reed ik voor het eerst door de tunnel bij Maastricht en was ik om 7:20 bij de prikpolie. Mooi op tijd want die gaan pas om 7:30 open.

Om 7:30 strompelt iedereen die staat te wachten netjes in volgorde van aankomst naar de prikpoli bali. Mijn potjes inleveren en de briefjes waarop staat waarvoor gecontroleerd moet worden. Ik laat me altijd op de dialyse afdeling prikken dus met 13 buisjes liep ik naar de dialyse.

Om 7:45 was ik al klaar en kon ik mijn medicijnen innemen. Na het terugbrengen van de buisjes bloed moest ik meteen door naar het Hart en Vaatcentrum voor een echo van mijn shunt. De bloedflow was iets verbeterd sinds de vorige keer en ook de vernauwing die er zit was iets breder geworden. Dit tot grote verbazing van Magda, de rechterhand van de shunt-guru dr. Tordoir, die had verwacht dat de shunt inmiddels dicht zou zitten. Kunststof shunts geven namelijk veel vaker problemen (lees vernauwingen) en ik was pas 1 keer gedotterd in de drie jaar tijd dat ik de shunt heb en hij deed het nog steeds. Blijkbaar zorg ik goed voor mijn shunt 🙂

En nu is het grote wachten begonnen totdat ik mijn afspraak heb bij dr. Christaans. Gelukkig heb ik Netflix op mijn tablet en heeft het AzM gratis Wifi.

Zodra ik die uitslagen heb zal ik ze in een update hieronder neerzetten.

Ondertussen kun je ook kijken naar het gedicht dat ik vond tegen het plafond van de grote hal van het poli-plein:

[UPDATE]
Kreatinine was 133, dus dat was netjes. Al mijn bloeduitslagen zagen er goed uit. Er zat wel weer teveel zout in mijn urine (ik zou 12 gram zout per dag eten :S ) maar waarschijnlijk heb ik dus weer te weinig kalium gegeten.. Volgend jaar mag ik weer terug komen. De andere controles tussendoor kunnen in Veldhoven worden gedaan.