Brand!!

Ik kwam net terug van de lunch toen ik een hoop sirenes hoorden. En ze waren in de buurt!

Ik kijk over mijn linkerschouder en zie 3 brandweerwagens, 3 ambulances en 3 politiewagens met toeters en bellen het pleintje oprijden.
De brandweermannen praten met mensen die uit de flat komen rennen en wijzen naar de tweede verdieping. Een aantal van hen loopt meteen de flat in, wat andere rollen slangen uit en weer wat anderen zetten de ladderwagen stabiel neer zodat de ladder kan worden uitgeklapt.

Ondertussen zet de politie de omgeving af met wat rood-wit lint.

Een paar minuten later zien we ook rook uit een raam komen. Er is inmiddels een brandweerman in de ruimte waar de brand is (geweest?) en die heeft een raam open gezet zodat er rook kan ontsnappen. Dat is ook het moment dat de ladder wordt uitgeschoven en er wordt voornamelijk (zo lijkt het) overlegd wat er gedaan moet worden.

Inmiddels zijn er dan ook nog 2 brandweer-personenauto’s en een brandweer vrachtwagen (het commando-centrum?) gearriveerd.

Ondertussen is hier trouwens iedereen weer aan het werk gegaan. Af en toe klinkt er nog een sirene van een of andere hulpdienst die ook nog mee komt kijken. En natuurlijk is de stadsomroep aanwezig om alles te filmen want het is tenslotte ook bij hen om de hoek.

Wat een aktie hier!