Wildlands Adventure Zoo Emmen

Gisteren ben ik samen met Doris, Erik, hun dochter/mijn petekindje Elin en haar broer Björn naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen geweest.

Peter had een tijdje terug twee maanden op rij 4 toegangskaarten gewonnen voor een pretpark of dierentuin in Nederland. Omdat hij ze niet wilde gebruiken heb ik ze maar van hem overgenomen en had ik mijn nichtje Doris gebeld of ze mee wilden gaan naar Emmen.

Om 8 uur in de ochtend stond ik bij mijn nichtje voor de deur en reden we gezamenlijk naar Emmen. Dat is niet echt naast de deur maar met DVD schermpjes voor de kids op de achterbank (en voor Doris 😉 ) en een muziekje voor chaufeur Erik en ik schoot het toch aardig op.
Eenmaal aangekomen konden we met onze gewonnen kaarten zo doorlopen en kozen we om eerst naar de jungle te gaan.

Eerst door de prachtige vlindertuin waar we de grootste vlinder ter wereld en de rups daarvan hebben gezien. De rups werd zo’n 15 centimeter voordat hij verpopte naar een vlinder.
Daarna ging het pas echt de hitte in van de enorme kas. We kwamen uit bij de ‘rainbow lorikeets’ die ik in Australie ook veel heb gezien. Net op dat moment ging het voer-standje open en dus konden we 2 bakjes voer kopen zoda Elin en Björn allebei de vogels konden voeren.

Daarna ging het verder langs de ringstaart aapjes en stapten we in het bootje voor een jungle safari. Björn vond het nog best spannend, al was het maar omdat de meneer achter ons hem wijs had gemaakt dat het ritje ervoor een wild beest een jongetje uit het bootje had getrokken 😀
Na de boottocht konden we meteen door naar de voorstelling waar Jungle Jim een spannend verhaal vertelde.

De meeste dieren hadden we daarna wel gezien in de jungle en het werd ons toch allemaal wel erg warm. Tijd dus om door te gaan naar de Savanne.

We hadden het hete Azie verlaten en liepen nu door Afrika! Met onder andere leeuwen, stokstaartjes, zebra’s, giraffes, neushoorns, struisvogels, gnoes en nijlpaarden.
Nadat we gelunchd hadden zijn we even terug gelopen naar het vertrekpunt voor de bus/treintocht over de Savanne. Het was er best druk dus we moesten even wachten maar het was toch een mooi ritje. Na het ritje hebben we lang gekeken bij de bavianen. Op de een of andere manier blijven het interessante dieren om naar te kijken.

Door een oud treinstel konden we de kamelen nog zien waarna we ook dit ‘continent’ hadden gezien.

Nog 1 te gaan: de poolstreek met de zeerobben, pinguins en ijsberen.

De 3D show heb ik niet gezien want ik word misselijk in dat soort attracties, maar Doris, Erik en de kids zijn wel geweest en het had indruk gemaakt! Daarna hebben we ook nog even gezocht naar de ijsberen die we helaas niet gezien hebben.

En toen was het alweer voorbij! Vol met indrukken liepen we terug naar de auto waarna we besloten hebben om te gaan eten bij Leuke broeders in Overloon.

Het was net na 9 uur in de avond dat ik weer bij Doris en Erik thuis was en ik mijn auto instapte richting huis. Moe van alle indrukken, de reis en toch ook wel wat van de drukke kinderen (het viel me heel erg mee hoor!). Maar ik heb wel een hele leuke dag gehad!

P.S.
De oplettende lezer weet trouwens dat als je 2×4 kaartjes wint en je gebruikt er 5 dat ik nu dus nog 3 kaartjes over heb. Maar daarover binnenkort meer 😉