Wereldslaapdag

Het is vandaag wereldslaapdag.

Wereldslaapdag wordt gehouden op de vrijdag voordat de lente begint.
Volgens de site is deze dag in leven geroepen om mensen bewust te maken van de belangrijkheid van slaap en ook om slaapproblemen onder de aandacht te brengen.

Ik ben zelf een erg goede slaper.
Ik ga iedere avond om 10 uur naar bed en zodra het licht uit is ben ik binnen 5 minuten in slaap. Vervolgens slaap ik over het algemeen door tot de volgende ochtend tenzij ik ‘s nachts wakker word omdat ik moet plassen.
Dan sta ik op, loop de trap af naar de wc, daarna de trap weer op, ik stap in mijn bed en binnen 5 minuten ben ik weer in dromenland.

Mijn enige slaap ‘probleem’ is dat ik zo’n goede interne klok heb dat ik niet veel later dan 10 uur ‘s avonds op feestjes of andere activiteiten kan zijn omdat ik dan bijna letterlijk in slaap val.

Waarschijnlijk is die interne klok zo goed omdat ik met mijn medicijnen een vast ritme moet hebben. Iedere dag (dus ook in het weekend) gaat mijn wekker omdat ik om 6 uur mijn belangrijkste medicijnen moet slikken. Door de weeks ben ik dan al wakker (wekker om 5:40), maar in het weekend slaap ik dus ietsjes langer door tot 5:55 uur.
Overigens slaap ik daarna in het weekend weer net zo makkelijk verder, totdat de wekker weer om 8:45 gaat voor de volgende medicijnen en bijbehorende boterham. Meestal ben ik daarna ook wel uitgeslapen, maar soms kan ik zelfs dan weer terug mijn bed instappen en in slaap vallen..