Een nieuwe bril (binnenkort)

Afgelopen weekend ben ik samen met Peter bij EyeWish opticiens geweest om een nieuwe bril uit te zoeken.

Mijn huidige bril is namelijk ongeveer 3 jaar oud en mijn ziektekostenverzekering vergoedt iedere 3 jaar 300 euro voor een nieuwe bril. Ik zie nog goed door mijn huidige bril, maar omdat de vergoeding niet hoger wordt na die 3 jaar (hij loopt in 3 jaar op naar 300 euro) en ik ook graag een goede reserve bril wil hebben ben ik toch maar gegaan.
Omdat mijn zorgverzekeraar ook nog een dealtje heeft met EyeWish werd het dus deze opticien en niet Pearle (waar ik laatste brillen gehaald heb).

Na een oogmeting (joehoeee, mijn ogen worden beter!!) kon het zoeken naar een nieuw montuur beginnen. Ik vind dat altijd erg lastig want om mijn gezicht te kunnen zien zonder bril/lenzen moet ik behoorlijk dicht bij de spiegel gaan staan (lees : centimeters) en dan verlies je dus het overzicht. Gelukkig was Peter erbij : hij moest keuren of het nieuwe montuur ook op een afstandje leuk stond. Bovendien kijkt Peter meer naar het montuur dan ik, ik hoef er namelijk alleen maar doorheen te kijken.
Na een aantal monturen gepast te hebben vond ik er een die ik erg leuk vond. De monturen die ik daarna pasten vielen allemaal af vergeleken met dat montuur en dus wist ik ook welk montuur het moest worden.

Daarna was het nog even uitrekenen wat gunstiger was : Het tweede glas ‘gratis’ (in mijn geval met 100 euro korting) of 25% korting op de gehele rekening. Dat laatste bleek gunstiger dus de rekening kon opgemaakt worden.

Over een dag of 10 krijg ik een telefoontje dat mijn bril klaar is en kan ik hem komen ophalen. Ik ben benieuwd hoeveel mensen de nieuwe bril gaan zien.