[TV] Moordvrouw

Vandaag was weer een aflevering van Moordvrouw op TV.

Het is een nederlandse politieserie met o.a. Wendy van Dijk in de hoofdrol. Voor een nederlandse serie vind ik hem niet slecht! De serie heeft wat weg van CSI want in 1 aflevering weten ze telkens weer een of andere moord op te lossen.
De foto hierboven is trouwens niet helemaal actueel want sinds dit seizoen zijn er wat acteurs uit de serie (‘overleden’) en vervangen door anderen.

Het blijft natuurlijk een serie die (net zoals bij CSI) nogal wat onwaarschijnlijke dingen bevat. Zoals een forensische ‘afdeling’ die uit 1 persoon bestaat. Of iemand bij Interne Zaken die soms langs komt om een onderzoek te doen terwijl zij (het is een vrouw) vroeger op die afdeling heeft gewerkt. In het echt zou het om een onpartijdig persoon gaan die het onderzoek komt doen.
Ook zie je eigenlijk nooit iemand papierwerk doen terwijl je volgens mij als politie-agent/rechercheur toch een behoorlijk dossier moet opbouwen zodat een verdachte later veroordeelt kan worden.

Maar ach.. het is zondag-avond, het weekend is bijna voorbij en je wilt gewoon een leuke en spannende serie kijken op TV zonder al te veel te moeten nadenken. Nou.. dan is Moordvrouw perfect!