HIO2Oz : Klussen met Campers

[Deze blogs zijn in januari 2017 toegevoegd aan Ingcrediblog. Het zijn de teksten die we toendertijd op onze HIO2Oz weblog plaatsten toen we met de vriendengroep naar Australie zijn gegaan] De regelmatige bezoeker van deze site weet dat we hier en daar wat probleempjes met onze camper hebben gehad.

Voor de minder oplettende lezer, hier nog een kleine uiteenzetting van onze klus-camper.

Het begon ermee dat we meteen na het ophalen van de camper merkte dat de luidsprekers achterin de camper het niet deden. Ook hadden we een probleem met het van binnenuit van het slot halen van de camper. Het probleem met de luidsprekers hebben we direct in Cairns laten verhelpen. Dit bleek een bekend euvel te zijn. Het probleem van het slot kon niet verholpen worden.

Na een dag of twee rijden begonnen we ons flink te ergeren aan het geluid van wat rollende knikkers leken te zijn. Na wat zoeken stellen we vast dat dit geluid van onder de magnetron komt. Frank heeft gelukkig gedacht aan een multi-tool en we schroeven de magnetron los. Onder de magnetron blijken 4 batterijen en een lading snoepjes te liggen.

In de eerste regenbui die we tegenkomen blijkt de ruitenwisser niet helemaal goed te werken, Goed genoeg om mee te rijden maar een deel van de ruit wordt niet droog.

Na twee weken begin de koelkast water te lekken als we even stilstonden. Het bleek dat de koelkast niet meer koelde, omdat de accu geen stroom meer leverde en niet meer oplaadde. Om dit te laten verhelpen zijn we naar Maui in Sydney gereden. Hier hebben ze 2 uur zitten klussen en de Accu vervangen. We hadden inderdaad weer stroom in de camper en we gingen naar de camping. Twee dagen later echter bleek dat we weer zonder stroom zaten. Deze keer hebben we een monteur laten komen en deze heeft ook de accu vervangen. Ook deze keer deed de koelkast het weer. Helaas blijkt ook nu niet alles in orde, want deze accu blijkt niet bij te laden. We gaan even op zoek naar elektronica in de camper. De zekeringen bij de motor zijn in orde, de zekeringen van de pomp, verwarming en lampen zijn ook in orde. Na even verder te zoeken vinden we onder een bank een ‘battery charger’. Deze blijkt ook een zekering te bevatten en deze is kapot. We vervangen de zekering en hierna is alles in orde.

Bij het inleveren van de camper wordt ons nog gevraagd of de accu problemen opgelost zijn. We zeggen tegen Michelle dat ze opgelost zijn, maar dat we dat uiteindelijk wel zelf hebben gedaan. Ook vertellen we de andere problemen met de camper en als compensatie krijgen we een halve dag huur terug.