HIO2Oz : Melbourne

[Deze blogs zijn in januari 2017 toegevoegd aan Ingcrediblog. Het zijn de teksten die we toendertijd op onze HIO2Oz weblog plaatsten toen we met de vriendengroep naar Australie zijn gegaan] Voor Melbourne hebben we anderhalve dag gepland.

De tweede dag moeten we namelijk ‘s ochtends de camper uitruimen en inleveren. Vergeleken met Sydney, waar we 4 dagen hadden lijkt dat weinig.

Anderhalve dag blijkt echter nogal ruim geschat. Melbourne heeft niet zoveel te bieden, behalve tuinen en parken. We besteden dan ook de meeste tijd aan het lopen door de stad en toen we dat zat waren zijn we door de botanische tuin gaan lopen. Vooral Ingrid blijkt er op de hoogte te zijn van de flora die onze aardbol rijk is. Ook Ingmar denkt veel planten uit zijn eigen tuin te herkennen.

Om nog snel wat meer van de stad te zien bezoeken we net als in Sydney ook in Melbourne de uitkijktoren. Hier gelukkig geen cheesy attraction en een lift die wel voelbaar snel omhoog gaat en waarbij je de druk in je oren voelt. Bij het uitstappen wordt dus het personeel even gefeliciteerd met het hebben van de betere lift. Het uitzicht is ook beter als in Sydney, maar dat kan ook komen doordat het overdag is, ipv ‘s avonds. We zijn helemaal blij als we het F1 circuit hebben gelocaliseerd.

De dag in Melbourne wordt besloten met het bijwerken van de website, lezen van mail en kopen van nog een paar souvenirs. Gegeten wordt er bij de Chinees. Ingmar en Hilde hebben het eten met stokjes goed onder de knie, maar Ingmar weet de serveerster nog aan het lachen te krijgen door zijn ge-mikado.

Op de terugweg duwt Ingrid nog en passend een knoop uit een spier in Felix’s rug en ‘s avonds wordt Frank in de camper nog getracteerd op een massage door Ingrid

[mappress mapid=”18″]