HIO2Oz : Darling Harbour

[Deze blogs zijn in januari 2017 toegevoegd aan Ingcrediblog. Het zijn de teksten die we toendertijd op onze HIO2Oz weblog plaatsten toen we met de vriendengroep naar Australie zijn gegaan] We zijn de dag begonnen met een ritje in de monorail naar de Chinese Garden in Sydney.

De tuin was erg mooi, wel veel groen en weinig kleur, maar dat lag aan het seizoen. De tuin was door China geschonken aan Austalie toen Australie 200 jaar bestond (5 jaar geleden). We hebben er heerlijk gewandeld en gezeten voordat we een restaurantje opgezocht hebben voor de lunch.

Hier hebben we goed gegeten. Ingrid had een toetje van wafels, Frank had een salade van tonijn, Felix en Ingmar hadden condooms met groente (springrolls, waarvan Ingmar dacht dat hij ze uit moest pakken) en Hilde had een powermuesli met veel power.
Het Sydney Aquarium was onze volgende stop. In het aquarium was een overvloed aan zeebeesten te vinden. Veel bakken met mooie vissen, maar ook andere (zee)beesten zoals zeehonden, krokodillen, pinguins, hagedissen, anemonen en kikkers. De meest spectaculaire onderdelen waren de onderwaterbuizen in het haaien bassin en de twee amerikaanse omaatjes waarmee we een schokkend gesprek hadden over sexuele kwaliteiten van haaien en Ingmar. Ook erg leuk waren de voelbakken waar vooral Ingmar zijn handjes goed de kost heeft gegeven.

Of het nu om de anemonen, zeesterren en het koraal ging of om de meisje die toezicht hielden is niet geheel duidelijk. Ingmar vond de anemoon erg plakkerig en we vragen ons af het aan Ingmar ligt. In het Aquarium hebben we de hele middag doorgebracht, Frank 45 min. korter.
Hierna hebben we heerlijk rondgewandeld in het winkelcentrum van Darling Harbour en daar hebben we ook gegeten in de ‘Wok on In’ waar enkelen van ons met stokjes hebben leren eten.

‘s Avonds hebben we ons vermaakt in de camper met alcohol en zoutjes tot het 24:00u werd.

Nog even ter afsluiting 2 kledingadviezen voor de Australische dames die we vandaag gezien hebben:
1) Als je serveerster bent en je draagt een lage heupbroek, zorg dan dat je je schaamhaar op tijd weer afscheert
2) Als je achter de kassa werkt bij Coles, zorg dan dat je geen bouwvakkersdecolleté tot halverwege de kont hebt.