HIO2Oz : The Opera House

[Deze blogs zijn in januari 2017 toegevoegd aan Ingcrediblog. Het zijn de teksten die we toendertijd op onze HIO2Oz weblog plaatsten toen we met de vriendengroep naar Australie zijn gegaan] Australiƫ is weinig anders dan Nederland. Ook hier heb je werkzaamheden aan het spoor.

En dan natuurlijk precies op de route tussen onze camping en het stadscentrum. Maar gelukkig rijden er vervangende bussen. Het kost even voor we de juiste bus hebben, en na een leuk ritje met de bus die de meeste tussenstops had, bereiken we alsnog het operagebouw.

In het operagebouw nemen we een rondleiding waarin ons details verteld worden over de architectuur, bouw en akoestiek. Nadat we het gebouw van binnen bewonderd hebben pakken we een ferry. Hierdoor hebben we prachtig uitzicht op de buitenkant van het operagebouw en de haven.

Inmiddels is het al tijd om wat te eten voor we naar de brug gaan. We vinden een pub waar het eten goed is en op de tv’s rugby te zien is. Maar na er een tijdje naar gekeken te hebben moeten we bekennen dat we er echt helemaal niks van snappen.
En dan is het eindelijk tijd voor de bridgeclimb.

Oproep: de eerste die ons de regels duidelijk kan uitleggen wint een souvenir.