HIO2Oz : Whitsunday Coast

[Deze blogs zijn in januari 2017 toegevoegd aan Ingcrediblog. Het zijn de teksten die we toendertijd op onze HIO2Oz weblog plaatsten toen we met de vriendengroep naar Australie zijn gegaan] Vandaag is de eerste van een serie reisdagen richting Fraser Islands.

Om hier langzaam aan te wennen beloven we onszelf een fijne middag bij de Whitsunday Islands.
Vandaag staan we dus weer op tijd op en na een snel ontbijt zijn we dus wél op tijd weg. Inmiddels blijkt dat iedere chauffeur de eerste 5 minuten even moet wennen aan de kuren van de camper en worden openspringende kastjes en stuiterende passagiers door de vingers gezien.
De passagiers hebben inmiddels het tafeltje toegevoegd aan de banken wat het zitten tijdens het lange reizen een stuk aangenamer maakt. Helaas moet het tafeltje steeds gedraaid worden om mensen erlangs te laten en daarbij laat het een heeeeel vervelend snerpend gepiep horen. Maar ach, slapende passagiers klagen niet.

Bij aankomst in Bowen besluiten we dat het genoeg is en zoeken we na het boodschappen doen een camping op. Van hieruit is het strand op loopafstand. Hilde heeft nog niet genoeg van de camper en kruipt lekker achter de laptop om de belevenissen op te schrijven zodat ze niet vergeten worden. De rest loopt over het golfterrein naar het strand waar weinig volk, veel zand, enkele schelpen en een kokosnoot aangetroffen worden.

De uren hierna klinken driftige timmergeluiden over de camping. Felix Crusoë doet verwoedde pogingen om de kokosnoot te kraken.

[mappress mapid=”13″]