Eerste project met de Minc

Omdat ik toch nog niet helemaal beter ben was het tijd om vandaag wat te gaan knutselen.

Valentijnsdag komt eraan dus ik bedacht een Valentijnskaartje dat ik kon maken met mijn nieuwe Heidi Swapp Minc machine die ik in december had gekocht.

In de software bij mijn Silhouette Curio zitten heel veel leuke ontwerpen waarvan ik er een koos en met de Curio een stencil uitgesneden heb. Deze heb ik op een wit kaartje gelegd en daarna met wat washi tape vastgemaakt.
Vervolgens ben ik met Heidi Swapp Reactive Paint over het stencil heengegaan.

Daarna kon ik de Minc opwarmen en met wat rode folie op de witte kaart door de machine laten gaan.

Op de een of andere manier kreukelde de folie op in de machine waardoor er vouwlijnen zichtbaar zijn op het eindresultaat. Maar ik vond het niet enorm storend dus ben ik doorgegaan. Ik heb de hoekjes afgerond en daarna de witte kaart op een rode kaart geplakt.

Ik vond de kaart vervolgens nog wat kaal dus ik heb uit dezelfde kleur rood karton als de kaart een hartje getekend en uitgeknipt en ook nog op de kaart geplakt.
En klaar was de kaart!

Voor een eerste project ben ik redelijk tevreden. Het is duidelijk dat ik nog flink moet oefenen met de Reactive Paint en zeker nog met de hitte-instellingen op de Minc machine. Ik gok namelijk dat het kreukelen van de folie daardoor kwam.
Laten we zeggen : er is nog ruimte voor verbetering 🙂