HIO2Oz : Great Barrier Reef

[Deze blogs zijn in januari 2017 toegevoegd aan Ingcrediblog. Het zijn de teksten die we toendertijd op onze HIO2Oz weblog plaatsten toen we met de vriendengroep naar Australie zijn gegaan]
Gisteren hebben we geboekt voor een cruise naar het Great Barrier Reef.

Zonder ontbijt vertrekken we om 7:15 naar de Reef Terminal. Maar niet zonder de snoepautomaat geplunderd te hebben.
Gelukkig kunnen we na het ‘inchecken’ toch nog even wat broodjes en koffie scoren bij een cafe’tje.

Om 8:00 stappen we op onze luxe jacht wat om 9:00 het ruime sop kiest. Captain Kangaroo hopt ons in een uurtje naar het eerste rif. Ingrid had al besloten dat ze niet het water in ging, de rest hijst zich in strak rubber en hippe bril. Na anderhalf uur snorkelen worden we getrakteerd op lunch. Het vlees lijkt op een oud wetsuit, de vis was vers van het rif geschept en op de barbeque gegooid en dus best ok.

Om na de lunch onze maag wat rust te geven geeft Captain Kangaroo flink gas over de woelige baren naar het volgende rif. Ingmar gaat niet meer het water in en gaat samen met Ingrid in de yellow submarine visjes en koraal kijken. Hilde en Felix bubbelen liever zelf en laten zich met een fles op de rug naar de bodem zakken. Ook Frank blijft nog even ronddobberen.

Helaas moeten we ook daar weer weg. Op de terugweg worden we getracteerd op een optreden van de Erik Dikeb van Cairns. Een enorme aboriginal die met zijn gitaar het publiek bezig houdt.
Ingmar wordt uitgenodigd om op Erik’s paal te blazen en omdat hij dit helemaal niet slecht doet wordt hij in natura betaald. Ingmar is wel zo galant om die cola te delen met de rest van de groep.

Rond een uur of 17:00 komen we terug in Cairns. Erik Dikeb waarschuwt ons nog dat we niks moeten vergeten.
Op de kade was dus het plan: taxi zoeken en naar het hotel. Het plan wordt: terug naar de boot om Hilde’s handdoek te zoeken, dan een taxi en terug naar het hotel.
Ingrid verwent de heren nog met een after-sun-behandeling voordat we gaan eten.
Het hotel heeft Sunday BBQ Family Night dus we genieten van de tweede barbeque van vandaag.
De biertest levert de volgende nieuwe merken op:
– James Boags Premium (al bijna Nederlands bier)
– XXXX Gold (nog net niet)

En terwijl we achter onze laptop dit stukje zitten te typen vragen we ons het volgende af: Die rode vlekken op ons lijf.. is dat nu doordat we verbrand zijn door de zon of dat we allergisch zijn voor natuurlijk licht? Wat denken jullie?

[mappress mapid=”8″]