HIO2Oz : De verstekeling

[Deze blogs zijn in januari 2017 toegevoegd aan Ingcrediblog. Het zijn de teksten die we toendertijd op onze HIO2Oz weblog plaatsten toen we met de vriendengroep naar Australie zijn gegaan]
In Kuala Lumpur werden we aangesproken door een Indisch vrouwtje dat ook op weg was naar Australië (Sydney om precies te zijn).

Ze ging daar haar dochter opzoeken die daar studeerde aan de universiteit. Probleem: ze spreekt geen Engels. Ze wilde dus bij ons aanklampen zodat ze niet zou verdwalen. Sociale IT-ers als we zijn, INNER JOIN-de we haar op in de groep (IT-ers krijgen normaal niet zo snel aanspraak). Vanaf Brisbane zou ze haar eigen gang weer gaan.

De vlucht van Kuala Lumpur naar Brisbane had vertraging en we kwamen dus ook later in Brisbane. Erg vervelend voor onze verstekelinge want daardoor miste ze haar aansluiting naar Sydney. Een beetje paniekerig sprak ze ons weer aan omdat ze niet wist wat te doen en ook niet duidelijk kon maken aan de (engels sprekende) mensen op het vliegveld wat er was gebeurd.

Felix, galant als ie is, heeft haar geholpen met deze toestand. Uiteindelijk heeft ze van de vliegmaatschappij een overnachting gekregen in een hotel (met taxi heen en terug) en is ze omgeboekt naar de eerste vlucht naar Sydney, de volgende ochtend om 6 uur.

Als dank voor de moeite hebben wij toen van de luchtvaartmaatschappij een voucher gekregen om gratis naar ons hotel te taxiën.