WK Darts : Michael van Gerwen wint!

De afgelopen 2,5 week keken wij voornamelijk darts op TV. De WK Darts is namelijk op 15 december begonnen en gisteren was de finale!

Op de een of andere manier vind ik het een leuke sport om naar te kijken. De regels zijn niet extreem moeilijk (vergeleken met bijvoorbeeld voetbal) en het zijn korte ‘spelletjes’ waardoor het eigenlijk altijd wel spannend is. En het blijft natuurlijk razend knap om te zien hoe sommige mensen op ruim 2 meter van het bord toch nog 3 pijlen op een vierkante centimeter weten te gooien.

Het nadeel is eigenlijk dat de spannende wedstrijden vaak later op de avond gespeeld worden. Zo schijnt de halve finale tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld echt ontzettend goed te zijn geweest. Maarja.. ik moest de dag erna weer werken en kon niet te lang opblijven…

Gisteravond rond 21:00 begon de finale tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson. En het was me toch spannend! Ze gingen gelijk op en de scores waren ontzettend hoog. Toen Anderson 2-1 maakte was het voor mij net bedtijd. En ik was een beetje bang dat Anderson het misschien dus toch nog een keer kon gaan winnen. En dat terwijl Michael het afgelopen jaar zo ontzettend goed was.

Maar wat blijkt: vlak nadat ik naar bed ben gegaan is Michael pas echt los gekomen en walste hij zomaar over Anderson heen. Gewonnen!!
Whoooohoooo voor Brabant!!