Kerstvakantie [3]

Mijn vakantie zit er bijna op. Wat heb ik de afgelopen week nog gedaan?

Vorige week vrijdag heb ik inderdaad de naaimachine hoes gemaakt. Hij is niet helemaal gelukt zoals ik zou willen maar ach.. er zit een hoes om de naaimachine en er komt nu geen stof meer in. Ik was bijna klaar toen de naald brak. Laten we maar zeggen dat het een leermoment was ?

Zaterdag hebben we vrijwel niets gedaan. We hebben lekker lang uitgeslapen (het was Peters eerste vakantiedag).

Zondag was het Kerst. Omdat Pris ziek was ben ik in mijn eentje de families langs gegaan.

Maandag hebben we eerst weer lekker lang geslapen en daarna nog tot ver in de middag in joggingbroek en slobbertrui op de bank tv zitten kijken. Heerlijk om in je vakantie ook gewoon een paar dagen helemaal niks te doen! Aan het einde van de middag kwam Peters moeder op bezoek en hebben we lekker gegourmet.

Dinsdag vond ik dat het lanterfanten weer over moest zijn en ben ik op tijd naar de kapper geweest. ‘s Middags hebben we een rondje Mediamarkt en Sligro gemaakt (jaja, ik heb een pasje!) en ‘s avonds naar de schietvereniging.

Woensdag zijn Peter en ik op tijd vertrokken richting Barendrecht. Via Marktplaats had Peter een plunjebaal vol oude legeruitrusting kunnen bemachtigen en die moest opgehaald worden. De plunjebaal woog ruim 25 kilo en zat vol met ongeveer alles wat je als soldaat eind jaren tachtig kreeg. Niet alleen het spul wat je normaal ziet: kistjes, helm, broeken en jassen maar nu ook het sport-tenue (denk aan Nederlands elftal 1974), een zwembroek en sexy lange onderbroeken ?

Woensdag was ook mijn moeder jarig maar dat hebben we gisteren gevierd. En vanochtend stond ik al om 7:45 bij de bloedafname in het MMC. Ik werd nog een hele attractie toen ik in de wachtkamer het prikgaatje aan het dichtduwen was. Er waren geen nieuwe prikpatienten meer en het komt blijkbaar niet veel voor dat er een kunststof shunt op de prikpoli komt. Dus alle prikdames wilden even komen voelen hoe zo’n kunstvat voelt.
Daarna ben ik nog even langs de dialyse afdeling gelopen. Ik zag nog een paar bekenden maar het was er rustig. Op zich een goed teken vond ik, maar volgens de maatschappelijk werkster kwam dat omdat er toch veel patiƫnten overleden waren en niet omdat ze allemaal getransplanteerd waren. Er was trouwens ook redelijk veel nieuw personeel dus was ik vlug uitgekletst.

Vandaag gaan we misschien nog een stuk wandelen. Hierna nog een oud-op-nieuw weekend en dan is mijn vakantie weer voorbij.