…. en toen bleef het lange tijd stil

Mijn laatste blog is van zo’n 1.5 jaar geleden. In die tussentijd is er zoveel gebeurd dat ik eigenlijk een beetje vergeten was dat ik deze site nog had.
Daarom nu eerst een update wat er in deze 1.5 jaar ongeveer gebeurd is en daarna hopelijk weer wat meer discipline om geregeld hier te schrijven.

  • Augustus 2012: Een geweldige cruise van Barcelona, via zuid Frankrijk, Italie, Griekenland naar Istanbul en toen via Griekenland terug naar Venetie. Lekker luxe en een hoop te zien.
  • Oktober 2012 : Ik leer Peter kennen via een dating website. Na een rampzalige eerste date en een redelijke herkansing leek het niets te worden. Maar op de een of andere manier was er toch iets… en dus probeerden we het nog een derde keer en de vonk sloeg over!
  • April 2013 : Mijn collega neemt het beheer van ‘mijn’ applicaties over en ik ga terug naar mijn unit. Ik heb wel zin in andere dingen, maar dat blijkt toch best tegen te vallen. Lange tijd heb ik niets te doen tot ik in de zomer weer een (korte) klus mag doen. 
  • Augustus 2013 : Samen met mijn zus ga ik een weekje naar Praag. Ik was er ooit geweest en het was mooi om het nog een keer te zien. Helaas zat mijn gezondheid me nogal in de weg zodat ik er niet vol van heb kunnen genieten. Wat er precies aan de hand was, wist ik toen nog niet. 
  • September 2013 : Na mijn vakantie kwam ik erachter dat ik ‘ineens’ 5 kilo was kwijtgeraakt. Niet gek, want ik had de laatste tijd eigenlijk weinig eetlust. Toen ik een week later weer een paar kilo kwijt was en mijn eetlust bijna niets meer was ben ik naar de huisarts gegaan. Deze heeft een echo aangevraagd om te onderzoeken wat er aan de hand was. 
  • Uit die echo bleek dat ik een nierziekte heb. En omdat ik een paar dagen na deze uitslag zelfs helemaal geen vocht meer kon binnenhouden heb ik me laten opnemen in het ziekenhuis. Daar bleek dat mijn nieren niet meer werken! En dus moest ik bijna meteen beginnen met nierdialyse. Drie keer per week, vier uur per keer. Een enorme klap waar ik het toch een tijdje best moeilijk mee gehad heb (en nog steeds af en toe de balen van heb) 
  • November 2013: Omdat ik mijn dialyse nog steeds via een noodkatheter in mijn nek doe, moet er een permanente oplossing gemaakt worden. In november krijg ik een operatie in mijn linker bovenarm om een shunt te maken. Helaas mislukt deze. De ader zit vrij snel na de operatie dicht en is niet meer te gebruiken. 
  • Januari 2014: Een tweede poging voor een permanente oplossing. Dit keer in mijn rechter bovenarm. Tijdens de operatie besluit de chirurg dat ook dit geen goede oplossing is en gaat over tot het plaatsen van een kunststof vat in mijn rechter onderarm. Ook deze zit daags erna dicht en dus word ik weer naar de operatie kamer gebracht voor een dotter behandeling. Maar helaas.. daags erna zit deze weer dicht en is ook deze operatie mislukt. 

Het is nu februari. Ik heb uitzicht op een klus die ik voor 24 uur in de week kan doen. Dat is voorlopig het maximum omdat ik op dinsdag, donderdag en zaterdag in het ziekenhuis moet zijn. Verder staat er een afspraak om in Maastricht een vaatchirurg te bezoeken die gespecialiseerd is in vaattoegang bij dialyse patienten. Hopelijk lukt het hem wel om een geschikte shunt te maken.

Heb je vragen, stel ze dan gerust! Ik vind het niet vervelend om erover te praten.

 

Update : Ik heb wat posts toegevoegd van mijn operaties omdat ik het later toch fijn zou vinden om er meer over na te kunnen lezen. De datum van die posts heb ik aangepast zodat ze chronologisch in de goede volgorde staan. Het lijkt of ik in 2013 dus toch nog dingen geschreven heb, maar dat is dus niet zo.